A fost pentru prima data cand am pregatit fazan. A fost destul de bun, nu a fost deloc teios asa cum auzisem cu toate ca nu l-am lasat deloc la marinat. Fazanul are carnea foarte uscata (sau al meu a fost mai slab). Cred ca trebuia sa-l impanez cu ceva sunculita sau bacon.
Am tocat ceapa julien si morcovii rondele. Am turnat jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas termorezistent, am asezat trei sferturi din ceapa si morcovii taiati.
Am amestecat jumatate din cantitatea de vin cu restul de ulei si toate condimentele si am frecat bine fazanul pe toate partile(inclusiv pe interior) cu acest amestec.
In interiorul fazanului am introdus legumele ramase, am asezat fazanul in vas peste legume, am aruncat si cateii de usturoi zdrobiti , am pus capacul si am introdus la cuptor.
Eu l-am lasat 3-4 ore la foc mai mic.In timpul coacerii am intors fazanul de pe o parte pe alta de mai multe ori.
Cand era aproape gata, am taiat si cartofii bucati mai mari si i-am adaugat in vas impreuna cu broccoli.
Am mai lasat la cuptor pana s-au facut cartofii.