Pentru ca nu trece nicio zi fara ciocolata, am preparat aceasta prajitura delicioasa care m-a convins de la prima inghititura ca e musai sa o repet.... Chiar daca pozele lasa de dorit, datorita luminii slabe, puteti sa ma credeti pe cuvant ca a fost foarte buna. :)
Blat:
Sirop:
Glazura:
Crema:
In plus:
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si esenta, apoi se toarna peste albusuri si omogenizam. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia rezultata amestecand cu o lingura de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade. Verificam cu scobitoarea si cand este gata, il lasam sa se raceasca pe un gratar.
Pentru sirop: punem apa si zaharul la fiert, lasam pana se dizolva zaharul, adaugam esenta si oprim focul. Dupa ce s-a racit, insiropam blatul foarte bine, dupa care taiem prajitura in formele dorite.
Glazura am preparat-o astfel: Am pus la fiert apa si zaharul,Dupa ce s-a dizolvat zaharul,am mai lasat pe foc 2 minute, apoi am oprit focul si am adaugat ciocolata.Am amestecat cu un tel si am lasat sa se raceasca. Am glazurat prajitura si am lasat-o la frigider peste noapte.
Crema: Frisca lichida am pus-o pe foc si am tinut-o pana a ajuns la punctul de fierbere,apoi am oprit focul si am adaugat ciocolata, dupa care am omogenizat. Am lasat la rece peste noapte, iar a doua zi am mixat crema pana s-a deschis un pic la culoare si a devenit mai pufoasa. Cu ajutorul unui posh am pus crema pe fiecare portie de prajitura. Peste crema am pus frisca batuta si la final putina glazura. Pofta buna!