Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

de Rocsi in Dulciuri, 24 Ian 2016 | 5502 vizualizari

 

Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea aburinda, un ceai...Am dreptate? Eu va servesc oricum.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 60 gr nuca
  • 3 linguri fulgi de ovaz
  • 320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocala
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz:

Punem in blender ciocolata rupta bucatele ii dam cateva pulsuri.
Peste, adaugam miezul de nuca si mai pulsam pana si aceasta este maruntit.

Untul, de la temparatura camerei il mixam cu zaharul si oul.
Punem amestecul de ciocolata cu nuca, fulgii de ovaz si amestecam.
Adaugam si coaja rasa de portocala, praful de copt, faina si incepem sa incorporam totul cu mana.
Vom obtine un aluat nelipicios. Il dam la rece pentru 20 de minute.

Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele, formam mici bilute pe care le aplatizam. Puteti decupa fursecurile si cu ajutorul formelor.
Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-15 minute, cat se rumenesc usor.

Cand sunt gata, le scoatem, le lasam sa se racoreasca apoi le pastram intr-o cutie metalica cu capac sau o caserola.
Din aceasta cantitate am obtinut 35 de fursecuri delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (56)

Rocsi 1

03.02.2016, 19:55

Melinda

ela 1

13.02.2016, 14:29

am in plan de multa vreme sa imi fac niste biscuiti de astia la cafea sa nu mai cumpar,dar nu mai apuc sa fac

Rocsi 1

13.02.2016, 18:41

Ela, se fac asa simplu si repede. poti face o cantitate mai mare, ii pastrezi intr-o cutie cu capac, la rece si ai mai mult timp

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]