Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

de Rocsi in Dulciuri, 24 Ian 2016 | 5068 vizualizari

 

Fursecuri, fursecuri, cine vrea fursecuri? Hai, stiu eu ca nu le refuzati si va plac, mai ales langa o cana de cafea aburinda, un ceai...Am dreptate? Eu va servesc oricum.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 60 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 60 gr nuca
  • 3 linguri fulgi de ovaz
  • 320 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocala
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz:

Punem in blender ciocolata rupta bucatele ii dam cateva pulsuri.
Peste, adaugam miezul de nuca si mai pulsam pana si aceasta este maruntit.

Untul, de la temparatura camerei il mixam cu zaharul si oul.
Punem amestecul de ciocolata cu nuca, fulgii de ovaz si amestecam.
Adaugam si coaja rasa de portocala, praful de copt, faina si incepem sa incorporam totul cu mana.
Vom obtine un aluat nelipicios. Il dam la rece pentru 20 de minute.

Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele, formam mici bilute pe care le aplatizam. Puteti decupa fursecurile si cu ajutorul formelor.
Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-15 minute, cat se rumenesc usor.

Cand sunt gata, le scoatem, le lasam sa se racoreasca apoi le pastram intr-o cutie metalica cu capac sau o caserola.
Din aceasta cantitate am obtinut 35 de fursecuri delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Rocsi 1

03.02.2016, 19:55

Melinda

ela 1

13.02.2016, 14:29

am in plan de multa vreme sa imi fac niste biscuiti de astia la cafea sa nu mai cumpar,dar nu mai apuc sa fac

Rocsi 1

13.02.2016, 18:41

Ela, se fac asa simplu si repede. poti face o cantitate mai mare, ii pastrezi intr-o cutie cu capac, la rece si ai mai mult timp

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem si rahat