Pornind de la ciorba radauteana, care ne place foarte mult, am adaptat aceasta ciorba de perisoare din piept de pui si bacon afumat, obtinand un gust usor asemanator.
Nu am folosit intocmai ingredientele de la cea radauteana, dar rezultatul a fost unul foarte bun.
Ne-a placut foarte mult la toti.
Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia.
Formam perisoarele si le scufundam in apa clocotita.
Nu adaugam sare in apa, pentru ca vom adauga pe parcurs, dupa ce adaugam zeama de muraturi, care va fi sarata.
Inlaturam spuma care se formeaza la suprafata ciorbei, iar cand perisoarele incep sa se ridice la suprafata, adaugam legumele curatate si tocate in cuburi, mai putin ardeii si trase usor la tigaie in uleiul de masline.
Ardeii ii vom adauga ceva mai tarziu, ca sa nu se inmoaie si ramana usor tari.
Cand si legumele sunt usor patrunse, adaugam zeama de muraturi, apoi condimentele: piperul si cimbrul.
Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare ca la mujdei.
Amestecam galbenusurile cu smantana si diluam amestecul, treptat, cu supa fierbinte, apoi il adaugam in ciorba, amestecand intens sa se imprastie uniform in toata ciorba.
Mai lasam ciorba sa fiarba 2-3 clocote, apoi adaugam usturoiul si potrivim gustul ciorbei cu sare si piper, iar dupa 4-5 minute de fierbere impreuna cu usturoiul, stingem focul, lasam ciorba sa se tempereze 2-3 minute si adaugam verdeata tocata.
Sa va fie de folos!
1
Este recomandat sa adaugam condimentele spre final de fierbere a ciorbei, adica in ultimele 15 minute, pentru ca acestea sa-si mentina aromele.
2
Usturoiul nu este bine sa fiarba prea mult pentru ca oxideaza si isi pierde proprietatile.
3
Zeama de muraturi poate fi inlocuita cu otet.