Mancare de miel in stil alentejan

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 25 Ian 2016 | 2667 vizualizari

 

Alentejo e una din regiunile cele mai vestite din Portugalia datorita vinului si mancarii traditionale. Aceasta mancare de miel e tipica din aceasta regiune si, pe cat de simpla, pe atata de gustoasa-pentru iubitorii carnii de miel.

 

INGREDIENTE

  • 700-800 gr carne de miel
  • 3 cepe mari
  • 1 chilli picant, boia dulce
  • ulei de malsine, sare, piper alb macinat, dafin, usturoi, vin alb
  • 2 morcovi
  • 1 legatura de menta proaspata
  • 500 ml supa de carne
  • 6-8 felii de paine de casa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de miel in stil alentejan:

Carnea se portioneaza (eu am folosit coaste si paste din pulpa) si se condimenteaza cu sare, piper alb, dafin si se toarna vin alb. Adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt si acoperim vasul cu folie si dam la frigider peste noapte.

Taiem ceapa solzisori si o punem in caritta cu ulei de masline la calit. Punem si dafin si morcovii taiati rondele, apoi dupa ce ceapa s-a mai inmuiat punem si usturoiul tocat marunt. Adaugam carnea scursa de marinata si amestecam bine, prajind putin bucatile de carne pe toate partile. Turnam marinata in care a stat carnea, inca putin vin si supa de carne foerbinte. Mai punem sare, piper la nevoie si punem putina menta. Lasam sa fiarba acoperit la foc domol cca 1,5 ore, pana cand carnea e bine fiarta si se desface cu usurinta de os.

Ideea e sa iasa carnea cu mult sos, ca un fel de papricas. La final adaugam inca putina menta proaspata tocata si acoperim vasul, stingand aragazul.

Intre timp ne ocupam de paine: o taiem felii potrivit de groase-eu am folosit paine de casa tare. O prajim pe ambele parti si apoi o ungem cu usturoi. 

Servim astfel: in farfurie de supa punem o felie de paine-punem carnea si apoi cu un polonic turnam din zeama cu generozitate. Si nu uitati vinul rosu servit alaturi.

TIPS-URI

1

Daca preferati adaugati 2-3 cartofi taiati cuburi cand e aproape fiarta carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de miel in stil alentejan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

25.01.2016, 18:32

cristeena20 1

26.01.2016, 13:58

Multumesc mult!!!

cristeena20 1

26.01.2016, 13:59

Laura, merisor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu legume la tigaie