Nicio zi fara ciocolata.
Pentru macarons:
Pentru crema:
In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita. Separat se bat albusurile, se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Dupa preferinta, acum este momentul sa punem si colorantul, daca dorim sa obtinem macarons colorati. Amestecul de faina de migdale si zahar pudra se adauga treptat in trei pasi, adaugand mereu cu paleta de jos in sus.
Compozitia este gata atunci cand curge de pe spatula ca o panglica lata. Compozitia rezultata o punem intr-un pos cu dui rotund si o turnam intr-o tava improvizata de macarons. Tava o luam si o lovim energic de masa de 2-3 ori pentru a iesi aerul din macarons si apoi o lasam la uscat in jur de 45-50 minute.
Stim ca macarons sunt buni de introdus la cuptor, atunci cand suprafata lor este complet nelipicioasa. Tava se introduce in cuptorul preincalzit timp de 13 minute la temperatura de 150 grade. Dupa coacere, se lasa sa se raceasca in tava 10 minute, pentru a se desprinde usor de pe hartia de copt. Dupa ce s-au racit se umplu cu ganache de ciocolata neagra (se pune frisca la fiert si cand incepe sa fiarba se da deoparte si se adauga ciocolata neagra si apoi se orneaza cu ajutorul unui posh).
1
Albusurile se lasa la "invechit" o zi, adica separam galbenusul de albus inainte cu o zi de a prepara macarons-ul. Astfel se evapora apa si se usuca mai repede.
2
Nu este o regula amestecatul de 40-50 ori cum se spune peste tot... amestecam compozitia astfel incat sa curga ca o panglica lata!
3
Nu este necesara acea tava speciala de copt macarons. Hartia de copt este mult mai buna si nu se lipesc deloc.