Un pui foarte bun, fraged in interior, aromat, iar la exterior are o crusta crocanta foarte gustoasa!
Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si mararul, potrivim de sare si piper si punem pasta rezultata intr-o folie de plastic, iar cu ajutorul foliei facem un baton (foto), pe care il bagam la frigider sa se intareasca.
Pieptul de pui il spalam si il stergem cu servetele de bucatarie, apoi il taiem in doua, dupa care cu ajutorul unui cutit facem cate un buzunarel din partea mai groasa din piept, avand grija sa nu il intepam.
Dupa ce s-a intarit batonul il taiem in 2, iar fiecare bucata o bagam in buzunarelele facute la pieptul de pui.
Cele 2 bucati de piept umplute cu pasta de unt le saram si piperam, apoi le bagam in oul batut spuma, pe urma prin pesmet, apoi din nou prin ou si la sfarsit prin pesmet.
Intr-o tigaie punem ulei la incins si prajim pieptul de pui pe ambele parti, nu trebuie sa se prajeasca in totalitate deoarece il badam la cuptor.
Intr-o tava am pus un gratar, unde am tranferat cele 2 jumatati de piept la cuptor pentru cca.20 minute.
La sfarsit presaram cascaval ras. Servim alaturi de o garnitura si o salata, in cazul meu am servit cu cartofi Duchesse si salata de varza.
Pofta buna!