Pui Kiev

de Gherca Daniela in Pui, 23 Ian 2016 | 3560 vizualizari

 

Un pui foarte bun, fraged in interior, aromat, iar la exterior are o crusta crocanta foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 lingurita de marar uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 60g unt la temperatura camerei
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • pesmet
  • cascaval ras
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kiev:

      Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si mararul, potrivim de sare si piper si punem pasta rezultata intr-o folie de plastic, iar cu ajutorul foliei facem un baton (foto), pe care il bagam la frigider sa se intareasca.
      Pieptul de pui il spalam si il stergem cu servetele de bucatarie, apoi il taiem in doua, dupa care cu ajutorul unui cutit facem cate un buzunarel din partea mai groasa din piept, avand grija sa nu il intepam.
    Dupa ce s-a intarit batonul il taiem in 2, iar fiecare bucata o bagam in buzunarelele facute la pieptul de pui.
     Cele 2 bucati de piept umplute cu pasta de unt le saram si piperam, apoi le bagam in oul batut spuma, pe urma prin pesmet, apoi din nou prin ou si la sfarsit prin pesmet.

     Intr-o tigaie punem ulei la incins si prajim pieptul de pui pe ambele parti, nu trebuie sa se prajeasca in totalitate deoarece il badam la cuptor.
     Intr-o tava am pus un gratar, unde am tranferat cele 2 jumatati de piept la cuptor pentru cca.20 minute.
      La sfarsit presaram cascaval ras. Servim alaturi de o garnitura si o salata, in cazul meu am servit cu cartofi Duchesse si salata de varza.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kiev" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Stefania1964 1

25.01.2016, 15:23

arata super si sigur este tare bun!

mihaelar63 1

29.01.2016, 08:49

Ce buun !!! cam de multisor este si la mine pe lista

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 16:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu legume