Pentru blat:
Pentru crema de mascarpone:
Pentru mousse de zmeure:
Pentru ornat:
Pentru insiropat:
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri, care se mixeaza cu un praf de sare iar galbenusurile le punem intr-un bol cu plicul de praf de copt, acestea se amesteca si in timp ce batem albusurile cu zaharul le lasam putin la crescut.
Cand albusurile sunt bine batute (fara sa cada din castron cand il intoarcem cu fata in jos)se adauga galbenusurile si praful de copt.
Se amesteca bine cu mixerul, apoi adaugam laptele, se amesteca din nou.
La final se amesteca cu o spatula usor faina si cacaoa cernute apoi aceasta copozitie se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor ptr coacere.Se face testul cu scobitoarea.
Crema de mascarpone:
Se amesteca crema mascarpone cu mixerul intr-un vas cu zaharul pudra.
In alt vas se bate frisca lichida si la final se amesteca cu crema mascarpone usor cu o spatula.
Mousse de zmeura:
Se pune gelatina intr-un vas la hidratat cu putina apa.
Se pune intr-un vas ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si se dau la fiert.
Dupa fierbere se da de pe foc si se pune gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva.Se lasa la racit.
In acest timp se mixeaza zmeura pana devine piure si se trece printr-o sita pana se separa de seminte.
Acestea se amesteca cu compozitia obtinuta.
Se bate frisca lichida si se toarna putin cate putin din compozitia obtinta cu zmeure,se amesteca usor cu o spatula.
Asamblarea tortului:
Se taie blatul in 3 (daca nu se pot obtine 3 parti se mai poate face un blat, depinde de dimensiunile tavii (a mea este una foarte mare).
Se pune o parte din blat pe un platou, apoi il insiropam si se pune mousse de zmeura care il intindem cu o spatula.
Peste se pune alt strat de blat care se insiropeaza.
Se pune crema de mascarpone, se intinde uniform cu o spatula si peste crema se pun zmeure din loc in loc.
Se pune ultimul strat de blat care se insiropeaza din nou.
Dupa asamblare se unge tortul cu putina compozitie (margarina vegetala+zahar pudra).
Se imbraca tortul cu pasta de zahar (aceasta se intinde cu un rulou pe planul de lucru unde a fost presarat zahar pudra ca sa nu se lipeasca).
Se fac formele d-inainte (depinde de forme, unele se pot face dupa, iar cele mai complicate se pot face inainte cu 1 zi doua sau chiar mai mult.