Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pulpa de ied in stil grecesc
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePulpa de de ied se curata si se spala. Se amesteca ingredientele pentru marinare. Se maseaza pulpa de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana...Citeste continuarea
Bulz "Taci si înghite"
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carneDin apa, lapte, malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit. Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie carnatii taiati...Citeste continuarea
Smoothie cu banane si iaurt
Postat de: merisor67 in Love SmoothiesDecojim banana si o rupem in bucati, apoi punem bucatile in recipientul blenderului. Adaugam branza si agitam putin recipientul, pentru ca branza sa ocupe spatiile dintre bucatile de banana....Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol amestecam faina, zaharul, coaja de portocale, praful de copt. In alt bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam uleiul si laptele treptat. Incorporam amestecul de faaina si...Citeste continuarea
Piscoturi cu crema de ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele, impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece. Dupa ce...Citeste continuarea
Chec pufos cu merisoare
Postat de: katty in DulciuriMai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor cu legume
Postat de: vasy16 in Mancaruri cu carneSe taie carnea in 4 sau 6 felii subtiri (eu le cumpar gata taiate) tinand cont ca in cuptor o sa se micsoreze destul de mult. Se curata si se spala bine toate legumele. Se taie in...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si aroma de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriFaina se amesteca cu praful de copt. Oul se bate bine cu un praf de sare si Green Sugar-ul. Se toarna uleiul si laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca...Citeste continuarea
Smoothie cu iaurt si fructe de padure
Postat de: rocsi_1612 in BauturiFructele de padure, bine spalate, le punem in blender. Adaugam mierea, coaja rasa de portocala si anasonul. Dam cateva pulsuri pana totul devine ca un sos. In pahare, punem iaurt natural,...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si portocale
Postat de: mirela0911 in PrajituriBiscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o...Citeste continuarea
Desert tort diplomat
Postat de: privatelaura in TorturiPregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand insiropam piscoturile sa nu curga din sirop. Asezam pe marginea interioara a formei toate...Citeste continuarea
Prajitura minunata cu branza dulce...
Postat de: RuxyRux in DulciuriBranza dulce se amesteca cu laptele condensat, cu galbenusurile, apoi cu untul topit. Se cantareste amidonul si se adauga peste compozitia de branza, urmeaza praful de copt, praful de...Citeste continuarea
Mini chec cu cacao si nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie. Galbenusurile le...Citeste continuarea
Prajitura Greta Garbo
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFoi: Intr-un castron am pus zaharul pudra si drojdia si am frecat pana ce drojdia s-a lichefiat, apoi am adaugat untul moale, am omogenizat, dupa care am adaugat ouale, unul, cate unul si am...Citeste continuarea
Rulada de piept de porc la slow...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerBucata de fleica trebuie sa fie mai subtire si impanata. Se pune pe tocator cu stratul de grasime dedesubt si se presara cu condimentele. Se ruleaza strans si se leaga cu ata de bucatarie....Citeste continuarea
Tocanita de pipote si ficatei de pui
Postat de: Stefania1964 in PuiSpalam bine pipotele si ficateii in apa rece si le taiem bucati mai mici. Ficateii ii punem in lapte pentru 1-2 ore, iar pipotele le fierbem 15-20 minute cu putina sare....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zeama de varza
Postat de: MotanLaOale in CiorbeBucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa. Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea
Orez brun cu ghebe si piept de pui
Postat de: simona72 in PuiSe spala orezul in mai multe ape, se acopera cu apa calduta si se lasa pana ne pregatim celelalte ingrediente. Se pune uleiul de masline si untul intr-o craticioara. Ceapa rosie se toaca marunt si...Citeste continuarea
Pulpe de pui în sos de lapte
Postat de: ela2015 in PuiÎntr-o tigaie se încinge ușor uleiul, după care punem cubul de unt la topit (atenție să nu se ardă). Între timp, tăvălim pulpele (scurse de zeamă) prin făină (nu...Citeste continuarea
Desert rulada cu nuca de cocos
Postat de: Steffy in DulciuriFoaia de biscuiti: Biscuitii se rup bucatele si se maruntesc la robot. Se pune intr-un vas pe foc laptele amestecat cu cacao. Se adauga untul. Se lasa sa se omogenizeze bine. Se toarna...Citeste continuarea
Somon in crusta la cuptor si legume...
Postat de: Corina33 in SomonBucatile de somon se pun cu pielita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu o folie de aluminiu. Apoi se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 minute. Intre timp...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci, peste si masline
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Untul rece si taiat cubulete il punem intr-un bol. Punem sarea, faina si framantam cu mana. Adaugam si cele 2 linguri de apa, framantam si vom obtine un aluat omogen. Formam o...Citeste continuarea
Prajiturele cu ciocolata si caramele
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriAm amestecat untul moale cu zaharul, mierea si oul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine, apoi am adaugat ciocolata si caramelele maruntite. Eu am avut chipsuri de...Citeste continuarea
Budinca cu branza si sos de capsuni
Postat de: Irina in DulciuriIntai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom. Am uns vasele...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece. Intr-un vas...Citeste continuarea
Supa crema de cartof dulce copt
Postat de: elucubratiiculinare in SupeCartofii dulci se curăță de coajă, se spală și se pun într-o tavă. Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt măcinat. Se pot stropi și cu puțin ulei de măsline. Se...Citeste continuarea
Pulpa superioara de curcan cu...
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanPulpa superioara de curcan se cresteaza pe ambele parti, se condimenteaza si se pune intr-o tava de unica folosinta sau de ceramica, se pune apa, se acopera cu o folie alimentara si se da la...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de Desert Prajitura...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriCum se prepara Reteta gustoasa de Desert Prajitura cremsnit, prajitura copilariei mele: Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se...Citeste continuarea
Friptura a la Motan
Postat de: MotanLaOale in PorcCarnea se taie bucati potrivite. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc. Se...Citeste continuarea
Spirala cu spanac
Postat de: postavaru in Mancaruri de legumeDezghetam foile de placinta apoi pregatim umplutura. Spalam spanacul si il fierbem in apa cu sare 5-10 minute. Scurgem apa si il tocam marunt. Intr-un bol mixam ouale peste care adaugam branza...Citeste continuarea
Mancarica de mazare cu carne de pui
Postat de: Madda in PuiSe toaca ceapa solzisori, morcovii si ardeii cubulete. Pieptul se taie cubulete. Intr-o oala cu putin ulei se adauga la calit ceapa, dupa ce devine transparenta se adauga morcovii si...Citeste continuarea
Salata cu tortelloni
Postat de: MotanLaOale in SalateTortelloni se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj. Se pune la scurs si racit. Carnatii se taie rondele si se prajesc in ulei, pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta....Citeste continuarea
Tarta in crusta de biscuiti cu...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru crusta: in bolul robotului de bucatarie am pus migdalele si le-am macinat nu foarte fin. Am adaugat biscuitii rupti in bucati si i-am rasnit si pe ei la fel ca si pe migdale. Am adaugat...Citeste continuarea
Spaghete cu carne tocata si sos
Postat de: Madda in SpaghetePentru inceput se pune apa la fier cu putina sare. Tocam ceapa solzisori si morcovul il dam prin razatoare. Intr-o tigaie cu putin ulei se pune catei de usturoi zdrobiti, apoi adaugam...Citeste continuarea
Twister
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe unge aluatul cu ketchup si se pune bacon, cascaval si salam. Se ruleaza si se taie felii. Pe fiecare bucata se pune ketchup si chimen. Se tin la cuptor pana se rumenesc. Aveti grija sa nu le...Citeste continuarea
Foietaj cu carnati de bere
Postat de: Alepaty in Aperitive / GarnituriAluatul trebuie sa fie decongelat la temperatura camerei. Se intinde o foaie si se taie in patratele, mie mi-au iesit 12 bucati. Se ung cu o lingura de mustar sau deloc daca nu va place si...Citeste continuarea
Fasole cu costita afumata de porc
Postat de: Alepaty in Mancaruri cu carneFasolea se pune la inmuiat apoi se pune intr-o cratita cu apa rece. Cand clocoteste se pun coastele afumate, spalate si taiate in bucati potrivite. Separat intr-o tigaie se pun morcovii...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel...Citeste continuarea
Prajitura insiropata cu mere la...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerMerele se curata de coaja si se rad. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. Se adauga galbenusurile, nuca macinata si merele rase. Faina se...Citeste continuarea
Tocanita de telina cu pui
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carneSpalam si portionam carnea de pui. Punem uleiul la incins intr-o cratita si rumenim usor carnea. O scoatem, adaugam ceapa tocata cubulete si o calim. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica...Citeste continuarea
Bors de peste
Postat de: ianculubita in CiorbePestele portionat, spalat, pudrat cu putina sare, se lasa deoparte intr-un vas. Toate legumele curatate, spalate, taiate marunt sau radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mari, dupa cum...Citeste continuarea
Sos de portocale, reteta aromata...
Postat de: katty in SosuriCum se prepara Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert: Intr-o craticioara punem sucul de portocale, coaja rasa, zaharul si coniacul si asezam...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru început așezăm creierul intr-o sită si începem sa il curățăm (aceasta fiind operatia cea mai grea si destul de meticuloasa). Dupa ce am curățat...Citeste continuarea
Negresa cu ciocolata,crema de...
Postat de: diaconta in PrajituriAm pus într-un vas, pe baie de aburi, ciocolata, laptele si untul. Le-am lasat pâna s-a topit ciocolata, apoi am racit amestecul. Am mixat foarte bine doua oua întregi plus...Citeste continuarea
Samosa cu carne de vita
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriÎntr-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras. Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute. Adăugați roșia...Citeste continuarea
Soleanka - Supa rusesca de carne
Postat de: Ksenya in SupeIntr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert cam 40 minute. Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta,...Citeste continuarea
Trigoane cu urda
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriSe da drumul la cuptor. Urda se amesteca cu oul, zaharul, coaja de portocala stafide și smântână. Aluatul dezghețat se întinde și se taie în 12 pătrate....Citeste continuarea
Burgeri Vegani, cu sfecla
Postat de: AlexTeacher in Vegan / Raw veganTaie sfecla cuburi si pune-o in dispozitivul de tocat, impreuna cu orezul si fasolea kidney; Toaca ingredientele putin si pune-le intr-un bol incapator;...Citeste continuarea
Oua umplute cu branza
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriOuale se fierb in apa cu sare 10 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie in doua. Se scot galbenusurile si se pun intr-un castron cu...Citeste continuarea
File de porc in crusta
Postat de: amalia01 in PorcSe incinge uleiul in tigaie, se rumeneste muschiuletul de porc pe toate partile, se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga firele de cimbru si rozmarin si catelul de usturoi...Citeste continuarea