A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pulpa de ied in stil grecesc

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Pulpa de de ied se curata  si se spala. Se amesteca ingredientele pentru marinare. Se maseaza pulpa  de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana...Citeste continuarea

Bulz "Taci si înghite"

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

Din apa, lapte, malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit. Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie carnatii taiati...Citeste continuarea

Smoothie cu banane si iaurt

Postat de: merisor67 in Love Smoothies

Decojim banana si o rupem in bucati, apoi punem bucatile in recipientul blenderului. Adaugam branza si agitam putin recipientul, pentru ca branza sa ocupe spatiile dintre bucatile de banana....Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, coaja de portocale, praful de copt. In alt bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam uleiul si laptele treptat. Incorporam amestecul de faaina si...Citeste continuarea

Piscoturi cu crema de ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele, impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece. Dupa ce...Citeste continuarea

Chec pufos cu merisoare

Postat de: katty in Dulciuri

Mai intai pornim cuptorul la 170 de grade si pregatim o forma pe care o tapetam cu unt si faina. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi...Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor cu legume

Postat de: vasy16 in Mancaruri cu carne

Se taie carnea in 4 sau 6 felii subtiri (eu le cumpar gata taiate) tinand cont ca in cuptor o sa se micsoreze destul de mult. Se curata si se spala bine toate legumele. Se taie in...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si aroma de...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Faina se amesteca cu praful de copt. Oul se bate bine cu un praf de sare si Green Sugar-ul. Se toarna uleiul si laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca...Citeste continuarea

Smoothie cu iaurt si fructe de padure

Postat de: rocsi_1612 in Bauturi

Fructele de padure, bine spalate, le punem in blender. Adaugam mierea, coaja rasa de portocala si anasonul. Dam cateva pulsuri pana totul devine ca un sos. In pahare, punem iaurt natural,...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si portocale

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Biscuitii se zdrobesc sau se macina si se amesteca cu scortisoara. Untul si ciocolata (am folosit ciocolata globuri, mosi) se topesc dupa care se amesteca cu biscuitii. Se toarna amestecul intr-o...Citeste continuarea

Desert tort diplomat

Postat de: privatelaura in Torturi

Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand insiropam piscoturile sa nu curga din sirop. Asezam pe marginea interioara a formei toate...Citeste continuarea

Prajitura minunata cu branza dulce...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Branza dulce se amesteca cu laptele condensat, cu galbenusurile, apoi cu untul topit. Se cantareste amidonul si se adauga peste compozitia de branza, urmeaza praful de copt,  praful de...Citeste continuarea

Mini chec cu cacao si nuca

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie. Galbenusurile le...Citeste continuarea

Prajitura Greta Garbo

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Foi: Intr-un castron am pus zaharul pudra si drojdia si am frecat pana ce drojdia s-a lichefiat, apoi am adaugat untul moale, am omogenizat, dupa care am adaugat ouale, unul, cate unul si am...Citeste continuarea

Rulada de piept de porc la slow...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Bucata de fleica trebuie sa fie mai subtire si impanata. Se pune pe tocator cu stratul de grasime dedesubt si se presara cu condimentele. Se ruleaza strans si se leaga cu ata de bucatarie....Citeste continuarea

Tocanita de pipote si ficatei de pui

Postat de: Stefania1964 in Pui

     Spalam bine pipotele si ficateii in apa rece si le taiem bucati mai mici. Ficateii ii punem in lapte pentru 1-2 ore, iar pipotele le fierbem 15-20 minute cu putina sare....Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zeama de varza

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa. Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea

Orez brun cu ghebe si piept de pui

Postat de: simona72 in Pui

Se spala orezul in mai multe ape, se acopera cu apa calduta si se lasa pana ne pregatim celelalte ingrediente. Se pune uleiul de masline si untul intr-o craticioara. Ceapa rosie se toaca marunt si...Citeste continuarea

Pulpe de pui în sos de lapte

Postat de: ela2015 in Pui

Într-o tigaie se încinge ușor uleiul, după care punem cubul de unt la topit (atenție să nu se ardă). Între timp, tăvălim pulpele (scurse de zeamă) prin făină (nu...Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca de cocos

Postat de: Steffy in Dulciuri

Foaia de biscuiti:  Biscuitii se rup bucatele si se maruntesc la robot. Se pune intr-un vas pe foc laptele amestecat cu cacao. Se adauga untul. Se lasa sa se omogenizeze bine. Se toarna...Citeste continuarea

Somon in crusta la cuptor si legume...

Postat de: Corina33 in Somon

Bucatile de somon se pun cu pielita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu o folie de aluminiu. Apoi se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 minute. Intre timp...Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci, peste si masline

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Untul rece si taiat cubulete il punem intr-un bol. Punem sarea, faina si framantam cu mana. Adaugam si cele 2 linguri de apa, framantam si vom obtine un aluat omogen. Formam o...Citeste continuarea

Prajiturele cu ciocolata si caramele

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Am amestecat untul moale cu zaharul, mierea si oul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat bine, apoi am adaugat ciocolata si caramelele maruntite. Eu am avut chipsuri de...Citeste continuarea

Budinca cu branza si sos de capsuni

Postat de: Irina in Dulciuri

Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom.  Am uns vasele...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece. Intr-un vas...Citeste continuarea

Supa crema de cartof dulce copt

Postat de: elucubratiiculinare in Supe

Cartofii dulci se curăță de coajă, se spală și se pun într-o tavă. Se condimentează cu sare și piper alb proaspăt măcinat. Se pot stropi și cu puțin ulei de măsline. Se...Citeste continuarea

Pulpa superioara de curcan cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Pulpa superioara de curcan se cresteaza pe ambele parti, se condimenteaza si se pune intr-o tava de unica folosinta sau de ceramica, se pune apa, se acopera cu o folie alimentara si se da la...Citeste continuarea

Reteta gustoasa de Desert Prajitura...

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Cum se prepara Reteta gustoasa de Desert Prajitura cremsnit, prajitura copilariei mele: Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se...Citeste continuarea

Friptura a la Motan

Postat de: MotanLaOale in Porc

Carnea se taie bucati potrivite. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc. Se...Citeste continuarea

Spirala cu spanac

Postat de: postavaru in Mancaruri de legume

Dezghetam foile de placinta apoi pregatim umplutura. Spalam spanacul si il fierbem in apa cu sare 5-10 minute. Scurgem apa si il tocam marunt. Intr-un bol mixam ouale peste care adaugam branza...Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu carne de pui

Postat de: Madda in Pui

Se toaca ceapa solzisori, morcovii si ardeii cubulete.  Pieptul se taie cubulete. Intr-o oala cu putin ulei se adauga la calit ceapa, dupa ce devine transparenta se adauga morcovii si...Citeste continuarea

Salata cu tortelloni

Postat de: MotanLaOale in Salate

Tortelloni se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj. Se pune la scurs si racit. Carnatii se taie rondele si se prajesc in ulei, pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta....Citeste continuarea

Tarta in crusta de biscuiti cu...

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru crusta: in bolul robotului de bucatarie am pus migdalele si le-am macinat nu foarte fin. Am adaugat biscuitii rupti in bucati si i-am rasnit si pe ei la fel ca si pe migdale. Am adaugat...Citeste continuarea

Spaghete cu carne tocata si sos

Postat de: Madda in Spaghete

Pentru inceput se pune apa la fier cu putina sare.  Tocam ceapa solzisori si morcovul il dam prin razatoare. Intr-o tigaie cu putin ulei se pune catei de usturoi zdrobiti, apoi adaugam...Citeste continuarea

Twister

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se unge aluatul cu ketchup si se pune bacon, cascaval si salam. Se ruleaza si se taie felii. Pe fiecare bucata se pune ketchup si chimen. Se tin la cuptor pana se rumenesc. Aveti grija sa nu le...Citeste continuarea

Foietaj cu carnati de bere

Postat de: Alepaty in Aperitive / Garnituri

Aluatul trebuie sa fie decongelat la temperatura camerei. Se intinde o foaie si se taie in patratele, mie mi-au iesit 12 bucati. Se ung cu o lingura de mustar sau deloc daca nu va place si...Citeste continuarea

Fasole cu costita afumata de porc

Postat de: Alepaty in Mancaruri cu carne

Fasolea se pune la inmuiat apoi se pune intr-o cratita cu apa rece. Cand clocoteste se pun coastele afumate, spalate si taiate in bucati potrivite. Separat intr-o tigaie se pun morcovii...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel...Citeste continuarea

Prajitura insiropata cu mere la...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Merele se curata de coaja si se rad. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. Se adauga galbenusurile, nuca macinata si merele rase. Faina se...Citeste continuarea

Tocanita de telina cu pui

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

Spalam si portionam carnea de pui. Punem uleiul la incins intr-o cratita si rumenim usor carnea. O scoatem, adaugam ceapa tocata cubulete si o calim. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica...Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de: ianculubita in Ciorbe

Pestele portionat, spalat, pudrat cu putina sare, se lasa deoparte intr-un vas. Toate legumele curatate, spalate, taiate marunt sau radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mari, dupa cum...Citeste continuarea

Sos de portocale, reteta aromata...

Postat de: katty in Sosuri

Cum se prepara Sos de portocale, reteta aromata perfecta pentru a imbogati gustul oricarui desert: Intr-o craticioara punem sucul de portocale, coaja rasa, zaharul si coniacul si asezam...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Pentru început așezăm creierul intr-o sită  si începem  sa il curățăm  (aceasta fiind operatia cea mai grea si destul de meticuloasa). Dupa ce am curățat...Citeste continuarea

Negresa cu ciocolata,crema de...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pus într-un vas, pe baie de aburi, ciocolata, laptele si untul. Le-am lasat pâna s-a topit ciocolata, apoi am racit amestecul. Am mixat foarte bine doua oua întregi plus...Citeste continuarea

Samosa cu carne de vita

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Într-o tigaie gatiti în uleiul de masline ceapa tocata, usturoiul maruntit si morcovul ras. Adaugat carnea tocata si reveniti totul cateva minute. Adăugați roșia...Citeste continuarea

Soleanka - Supa rusesca de carne

Postat de: Ksenya in Supe

Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert  cam 40 minute. Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta,...Citeste continuarea

Trigoane cu urda

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Se da drumul la cuptor.  Urda se amesteca cu oul, zaharul, coaja de portocala stafide și smântână. Aluatul dezghețat se întinde și se taie în 12 pătrate....Citeste continuarea

Burgeri Vegani, cu sfecla

Postat de: AlexTeacher in Vegan / Raw vegan

Taie sfecla cuburi si pune-o in dispozitivul de tocat, impreuna cu orezul si fasolea kidney; Toaca ingredientele putin si pune-le intr-un bol incapator;...Citeste continuarea

Oua umplute cu branza

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ouale se fierb in apa cu sare 10 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie in doua. Se scot galbenusurile si se pun intr-un castron cu...Citeste continuarea

File de porc in crusta

Postat de: amalia01 in Porc

Se incinge uleiul in tigaie, se rumeneste muschiuletul de porc pe toate partile, se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga firele de cimbru si rozmarin si catelul de usturoi...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]