M-am inspirat de la Liliana intr-o joi, delicioase.....
Am scos visinele de la congelator cu o seara inainte si le-am pus intr-o strecuratoare sa se dezghete si sa se scurga zeama din ele.
Intr-un castron am pus ouala, am adaugat zaharul si vanilia bourbon si am mixat pana si-au marit volumul.Apoi am adaugat uleiul ca la maioneza, putin cate putin si am continuat sa mixez, dupa care am adaugat iaurtul, am omogenizat.
La final am adaugat faina cernuta si praful de copt.In tava de la aragaz am asezat formele de silicon (8 la numar) in fiecare forma am pus cate-o hartiuta pentru briosa si apoi am luat din compozitie si am pus in fiecare forma, cam jumatate din forma, nu trebuie sa fie plina pentru ca da peste. Apoi am tavalit visinele prin zahar brun si am asezat cate trei in fiecare forma.Am dat tava la cuptorul preincalzit, sunt gata cand incep sa se rumeneasca sau se verifica cu scobitoarea.Le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca. La fel am procedat pana am terminat toata compozitia.Nu sunt fana briose, dar chiar mi-am gadilat papilele, sunt delicioase.
1
sub tava de la aragaz am pus un ibric cu apa, sa nu se arda briosele pe fund.