Ciorba de ardei kapia umpluti

de mihaelar63 in Ciorbe, 19 Feb 2016 | 5056 vizualizari

 

 M-a apucat o pofta de ciorba de ardei umpluti. Am preparat tocatura. Din ea o parte am facut chiftelute. Bun planul. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Am cutreierat prin magazinele din micul cartier. Am fost pe la marile -micile marketuri. In afara de ardei kapia mai erau decat ardei grasi scofalciti si obositi. Nu-i nimc , mergem inainte!!! Am achizitionat 8 ardei kapia rosii. Zece nu  se putea, ca nu mai erau ...
A iesit o ciorba nemaipomenit de gustoasa!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 6 linguri orez fiert
  • 1 conserva cu pulpa de rosii-Cirio
  • 8 ardei kapia rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 linguri faina alba
  • 500 gr carne tocata amestec vita cu porc
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ou
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei kapia umpluti:

  1. Curatati legumele si le spalati.
  2. Taiati in bucati mari ceapa, morcovul si patrunjelul.
  3. Pentru a economisi timp eu nu  le-am razuit pe razatoare, manual, le-am tocat in vasul blenderului vertical [am un vas mai mare la blenderul Gorenje] .
  4. La tocare, actionati butonul prin impulsuri repetate. Astfel veti putea obtine legumele tocate la marimea dorita .
  5. Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati la scurs .
  6. Tocati o ceapa mica si patrunjelul verde in vasul blenderului.
  7. Acestea se amesteca  cu carnea tocata, oul, 3 linguri de orez fiert  sare si piper. Omogenizati umplutura.
  8. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba si scuturati de surplus. Umpleti ardeii cu tocatura de carne.
  9. Intr-o tigaie tip wok prajiti ardeii  fara sa-i ardeti, pe toate partile. Scoateti ardeiii pe un platou separat. [prin pudrarea cu faina si prajirea ardeilor, carnea tocata face aderenta cu peretele ardeiului si  la fiert umplutura nu va iesi din  el ].
  10. Prin prajirea ardeilor veti obtine in plus un gust placut de ardei copt.
  11. In uleiul infierbantat caliti usor legumele tocate in prima faza
  12. .Transferati-le intr-o oala si adugati 2.5 l apa. Sarati.
  13. Cand zeama incepe sa clocoteasca se pun ardeii umpluti si se lasa sa fiarba la foc domol 20 minute .
  14. Spre sfarsitul fierberii adugati pulpa de rosii si restul orezului fiert .
  15. Gustati si sarati daca este nevoie .
  16. Serviti ciorba presarata cu verdeata .
  17. A fost atat de gustoasa incat nimeni nu a dorit smantana la servire
  18. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prin pudrarea cu faina si prajirea ardeilor, carnea tocata face aderenta cu peretele ardeiului si la fiert umplutura nu va iesi din el\.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei kapia umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (29)

mirela0911 1

20.02.2016, 20:44

Ce pofta mi-ai facut!

Catalina L 1

20.02.2016, 21:11

yammm

Rahela Velicu 1

05.03.2016, 20:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac