Am plecat de la ideea Mariei ( http://www.bucataras.ro/retete/tort-piramida-de-clatite-cu-ciocolata-si-fructe-tropicale-72041.html ) ... Clatitele cred ca plac tuturor iar combinatia de ciocolata,frisca ,crema si capsuni nu face decat ca desertul sa fie si mai delicios ...
Pentru aluat clatite :
Pentru umplutura :
Pentru ornat :
Incepem prin a prepara aluatul pentru clatite:
Punem intr-o craticioara untul, laptele si ciocolata maruntita. Asezam pe foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit iar ingredientele s-au amestecat bine intre ele. Dam deoparte craticioara si lasam sa se raceasca usor.
Punem intr-un bol ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul si un varf sare.
Separat punem intr-un vas faina, praful de copt si cacaua si amestecam. (NU puneti toata faina deodata deoarece e posibil sa intre mai mult sau mai putin decat gramajul initial - la mine au intrat 200 g faina)
Turnam compozitia de ciocolata in vasul cu ouale spuma ,amestecam usor, dupa care adaugam faina, esenta de rom si amestecam totul bine pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani groase.
Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam sa se odihneasca 10-15 minute.
Intre timp pregatim crema :
Punem intr-un bol cele 250 g mascarpone si mixam usor.
Separat intr-o craticioara topim 100 ml frisca lichida cu ciocolata alba. Amestecam usor pana ce ciocolata e bine topita si lasam sa se raceasca putin.
Adaugam ciocolata in bolul cu mascarpone si mixam pana obtinem o crema pufoasa si delicioasa :) .
Cele 100 ml frisca lichida le mixam pana ce vom obtine o frisca tare.
Capsunele le spalam, le indepartam coditele si le feliem.
Pregatim clatitele:
Punem o tigaie antiaderenta usor unsa sa se incalzeasca.
Cu ajutorul unui polonic luam din compozitie si turnam in tigaie. Cand s-a copt clatita pe o parte ,o intoarcem pe cealalta parte si o coacem. Cand clatita este gata o scoatem pe o farfurie.
Procedam astfel cu restul de aluat.
Asamblare tort :
Punem pe o farfurie prima clatita.Punem un strat de frisca si capsuni. Punem a doua clatita si un strat de crema mascarpone. Apoi a treia clatita si din nou un strat de crema. Terminam cu un strat de frisca si capsuni acoperit de ultima clatita.
Topim untul, ciocolata cu lapte si laptele intr-o craticioara. Cand ciocolata s-a topit amestecam bine si lasam sa se raceasca .
Dam tortului o forma patrata, il acoperim cu ciocolata topita si ornam cu capsuni.
Un deliciu ... pofta buna !