Rapid de preparat si gustoase!
Spalam conopida si varza de Bruxelles, taiam conopida in buchetele si indepartam frunzele exterioare ale verzei.
Fierbem legumele separat in apa sarata pana cand se patrund usor cu un cutit.
Le scurgem de apa si le lasam la racit.
Intre timp, pregatim sosul Bechamel punand la topit trei patrimi (45 g) de unt intr- cratita mica si amestecam cu faina. Fierbem 1-2 minute la foc mic pana cand amestecul se face galben. Fierbem laptele, il adaugam peste unt si faina, amestecam bine si fierbem pana dau un clocot si apoi mai lasam inca 1 minut.
Adaugam sare si condimentam cu putina nucsoara.
Ungem o tava cu restul de unt, punem legumele si turnam sosul Bechamel. Deasupra radem cascaval si coacem la cuptor la foc potrivit timp de 30 minute pana se formeaza o crusta aurie.
Pofta buna!