CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2016 | 8881 vizualizari

 

Nu-i așa complicat precum pare ;)emoticon wink Sigur va fi vedeta printre aperitivele voastre! emoticon wink Bun de luat și la pachet la școală sau serviciu ;) Spor și poftă bună! >:D<emoticon wink

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui dezosat 1 bucată,
  • Vin alb demisec 1 pahar, cca. 250 ml,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Mălai 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Muguri de fasole Mung cu morcovi marinați cca. ½ borcan,
  • Bambus conservat ½ borcan,
  • ghimbir ras ½ linguriță.
  • șunculiță țărănească 100 g,
  • cașcaval ras 100 g,
  • ouă 4 bucăți,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • făină albă 2 -3 linguri.
  • Pentru Omletă:
  • Ouă 4 bucăți,
  • unt cca. 50 g,
  • Sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru ciuperci:
  • Ciuperci feliate 1 conservă,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • unt 50 g.
  • Pentru decor:
  • roșii cherry,
  • oregano proaspăt.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME:

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.

 Între timp din cele patru ouă se prepară o omletă mare, care se scoate pe un platou la răcit, ce apoi se taie fideluță.

Ciupercile mărunțite se călesc împrenuă cu ceapa tocată mărunt,  în untul topit, ca. 5 minute la foc mediu, până devin translucide.

Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de pereferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă. Apoi se adaugă amestecul de ceapă și ciuperci călite, omleta fideluță, bambusul feliat fideluță, mugurii de fasole și morcovii marinați, vinul rămas și sosul de marinadă, lăsându-se la călit cca. 10 minute la foc mediu, atât căt să se obțină o compoziție moale și umedă.

În compoziția de pui se adaugă șunca mărunțită, ardeiul tocat cubulețe, cașcavalul ras, făina, ouăle și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele, apoi umplutura se așează într-o formă de chec termorezistentă și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 150 grade. După ce trece testul scobitorii, checul se scoate din cuptor, se lasă la răcit în formă apoi se răstoarnă pe un platou de servire. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mirela0911 1

21.02.2016, 11:18

Ce bun trebuie sa fie!

Rahela Velicu 1

23.02.2016, 13:29

Foarte bun, vreau si eu

RuxyRux 1

26.02.2016, 20:24

Arata senzational...nu ma indoiesc de gust!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu pui