Cand vine primavara dragostea pluteste in aer. Asa am simtit si eu atunci cand am pregatit un dulce pentru dragii mei dragi. In weekend incercam cat mai mult sa luam masa acasa, in familie, sa ne adunam si sa povestim, sa ne relaxam si sa ne rasfatam cu cate un dulce bun, facut in casa cu dragoste…
Initial, desertul s-a dorit a fi unul simplu, dar cum ideea era de a face ceva la pahar m-am gandit ulterior, cand am vrut sa-l servim, ca tot mai bine i-ar sta intr-o farfurie. Asa ca, dupa prima sedinta foto, am redecorat desertul, care a devenit un tortulet din clatite…
Pentru pancakes:
Pentru pancakes: oul, zaharul, extractul de vanilie, sarea si chefirul le amestecam bine intr-un castronel cu un tel tip para. Adaugam laptele de cocos si laptele dulce si amestecam din nou compozitia. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la compozitia facuta anterior. Amestecam bine cu telul pana faina se desface complet, iar compozitia devine fina. Adaugam cacaoa si amestecam pentru ultima oara in compozitie. Trebuie sa ne rezulte un aluat mai gros ca si cel de clatite subtiri, frantuzesti. Incingem o tigaie mica, cu diametrul potrivit cu paharul in care vrem sa asamblam clatitele. Punem cate un strop de ulei in tigaia incinsa, adaugam un polonic mic de aluat, inclinam tigaia pentru a distribui aluatul in tigaie. Coacem clatita pe o parte 2 minute, pana incepe sa faca basicute, o intoarcem si o prajim si pe partea cealalta 2 minute. Procedam la fel cu restul aluatului de clatite…
Pentru umplutura: mixam frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta dorita. Adaugam crema de lamaie sau vanilie(de lamaie am folosit eu), mixam pana la incorporare. Dam crema la frigider pana in momentul asamblarii.
Pentru asamblare: folosim un pahar/cupa cu marginile inalte si gura larga. Pe fundul paharului punem o prima clatita, adaugam 1-2 linguri crema, nivelam cu dosul unei linguri. Peste crema punem rondele de ananas. Punem din nou o clatita, crema, ananas, pana umplem paharul. Din cantitatile date mi-au ramas trei clatite(in pahar am folosit 6), iar din crema am oprit 3 linguri pentru ornat deasupra. Pe ultima clatita nu am pus crema, am presat putin cu mana sa se uniformizeze crema si clatitele in pahar, am dat paharul ca congelator pentru 15-20 minute.
Pentru ornat: am topit ciocolata neagra cu laptele pe baie de aburi. Am pus-o peste clatite, am adaugat pe margini bomboane cu rom, bombonele inimioare, iar in mijloc o inimioara din cacao neagra. Ulterior, am pus o farfurie peste pahar, am scuturat putin pentru a cadea continutul, am turnat restul de ciocolata topita, apoi cu un pos am ornat deasupra cu crema oprita. Am pudrat crema cu cacao neagra. Se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!!
1
· Atat tigaia cat si paharul au avut diametrul de 14 cm