Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine

de Adrian2016 in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 3861 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Sunt innebunit dupa ei si de data asta am facut si eu cu ajutorul sotiei mele.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 lg de zahar
  • 1|2 lg bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 200gr faina
  • coaja de lamaie si portocala
  • putina sare
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine:

      Reteta de preparare a papanasilor

    Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si coaja de lamaie si portocala si se omogenizeaza ingredientele.

         Coca trebuie sa fie moale.Se da 2 ore la frigider. Cu mana data prin faina formati 9 discuri si tot atatea bilute din aluat. Treceti degetul aratator prin faina si infigeti-l in discul de coca.

         Rotiti circular degetul pentru a obtine un orificiu central în aluat. In uleiul incins, la temperatura mica, rumeniti cate 2 papanasi deodata – in functie de dimensiunea vasului de prajire – si tot atatea bilute, pe ambele parti. In mod normal, papanasii se prajesc cam 5-6 minute fiecare.

         Acest timp depinde de marimea papanasilor si de nivelul uleiului din vasul de prajire. Este foarte important ca focul sa fie mic pentru ca papanasii sa nu se prajeasca doar la suprafata si sa ramana cruzi in mijloc.

         Scoateti papanasii, pe masura ce sunt prajiti, şi puneti-i la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hartie. Mai intai, veti scoate bilele pentru ca, fiind mai mici, se vor face primele.Se servesc cu smantana si dulceata de afine.

TIPS-URI

1

Papanasii trebuie prajiti la foc mic sau potrivit ca se faca bine si sa nu se prajeasca numa la suprafata.

2

Branza trebuie scursa bine daca este apoasa.

3

Pot fii facuti cu ce dulceata doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

19.02.2016, 09:34

super buni!

Adrian2016 1

19.02.2016, 14:32

Dya m-a ajutat si ea,normal nu ?

Panacris 1

07.05.2016, 22:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas