1. In bolul unui mixer se bat albusurile spuma cu un pic de sare.
2. Intr-un alt vas se mesteca faina cu praful de de copt.
3. Peste cacao se toarna 1-2 linurite de ulei si se mesteca pina se obtine o pasta.
4. Galbenusurile cu zaharul le mixam, pe parcurs adaugam uleiul ramas putin cite putin continuind mixarea pina se obtine o pasta mai densa.
5. Galbenusurile mixate le adaugam peste ablusurile spuma si incorporam cu o spatula incet de tot prin miscari circulare ca sa nu stricam spuma, adaugam cacaua apoi faina trebuta prin sita.
6. Cu ajutorul unei linguri puneti aluatul in forme si bagati in cuptorul preincalzit la 180 grade in timp mediu de 30-40 min in dependenta de cuptor.
NOTA: Puteti sa decorati cu ciocolata topita si migdale sau sa puneti in fiecare briosa cite o bucata de ciocolata inaite de a o baga in cuptor. Apropo, cacaua este optionala, puteti face si briose aurii daca o excludeti sau nu va place.