Briose cu ciocolata

de e_Delicios100 in Dulciuri, 17 Feb 2016 | 3515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 100ml ulei
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

1. In bolul unui mixer se bat albusurile spuma cu un pic de sare.

2. Intr-un alt vas se mesteca faina cu praful de de copt.

3. Peste cacao se toarna 1-2 linurite de ulei si se mesteca pina se obtine o pasta.

4. Galbenusurile cu zaharul le mixam, pe parcurs adaugam uleiul ramas putin cite putin continuind mixarea pina se obtine o pasta mai densa.

5. Galbenusurile mixate le adaugam  peste ablusurile spuma si incorporam cu o spatula incet de tot prin miscari circulare ca sa nu stricam spuma, adaugam cacaua apoi faina trebuta prin sita.

6. Cu ajutorul unei linguri puneti aluatul in forme si bagati in cuptorul preincalzit la 180 grade in timp mediu de 30-40 min in dependenta de cuptor.

NOTA:  Puteti sa decorati cu ciocolata topita si migdale sau sa puneti in fiecare briosa cite o bucata de ciocolata inaite de a o baga in cuptor. Apropo, cacaua este optionala, puteti face si briose aurii daca o excludeti sau nu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata, nuca si rom