Tort de clatite alb-negru cu crema de cafea

de CameliaR in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 3628 vizualizari

 

M-am gandit sa fac un tortulet de clatite alb-negru. Gustul este divin.
"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite"!

 

INGREDIENTE

  • Clatite albe:
  • 150 gr faina
  • 250-300 ml lapte
  • 1 oua
  • 30 gr unt topit
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Clatite negre:
  • 150 gr faina
  • 250-300 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 30 gr unt
  • 1 lingura vahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema de cafea:
  • 60 ml lapte
  • 20 ml lichior de cafea (optional)
  • 2 galbenusuri
  • 1 pliculet ness
  • 1 plic de gelatina
  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Decor:
  • Ciocolata alba rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite alb-negru cu crema de cafea:

Clatite negre:

Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de sare si cele 3 linguri de cacao). Cernem compozitia uscata o singura data. Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalata.

Clatite albe:

Intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate ( faina, zaharul vanilat, praful de sare). Mixam oul cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca compozitia este prea groasa, atunci mai adaugam putin lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia pe centrul tigaii. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut clatita pana face bule la suprafata, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.

Mi-au iesit 8 clatite negre si 8 clatite albe.

Crema de cafea:

Intr-o craticioara mica trebuie sa punem laptele, 2 linguri de zahar, lichiorul de cafea si pliculetul de ness. Lasam pe foc pana zaharul este topit. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-un bol mare mixam galbenusurile de ou cu cele 2 linguri de zahar ramase. Omogenizam. Punem amestecul de lapte peste galbenusuri si amestecam cu o lingura. Punem compozitia in craticioara si o fierbem la bain-marie pana se ingroasa putin. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Lasam compozitia in frigider 5 minute. Mixam smantana pentru frisca. Scoatem amestecul de cafea din frigider si adaugam 2 linguri de frisca. Amestecam cu un tel. Adaugam toata frisca si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza. Lasam 20 de minute la frigider. Scoatem crema si o amestecam energic cu un tel. 

Asamblare:

Ungem o clatita neagra cu crema de cafea. Punem deasupra o clatita alba. Asa trebuie sa procedam pana terminam toate clatitele. Daca aveti o forma rotunda de dimensiunea tortului de clatite, puteti sa asamblati tortul de clatite in interiorul formei. Crema este putin moale. Tortul trebuie lasat peste noapte la frigider. Presaram deasupra tortului ciocolata alba rasa.

O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite alb-negru cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

CameliaR 1

18.02.2016, 20:24

Multumesc frumos! Ti-am pastrat Rocsi Stiam ca o sa vrei o bucatica de tortulet!

Gherca Daniela 1

19.02.2016, 09:12

foarte frumos si bun!

CameliaR 1

19.02.2016, 11:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cataif cu frisca