A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salam de biscuiţi, reţetă cu...

Postat de: carmen in Dulciuri

Salam de biscuiţi, reţetă cu fructe confiate Etape de preparare: Pentru plus de gust biscuitii i-am dat la cuptor si i-am rumenit usor pentru ca erau mult prea “blonzi” si...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi

Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de legume

   Toate legumele se curata si se spala.    Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei. In acest timp, tocati ardeii cubulete si adaugati-i peste...Citeste continuarea

Cornul abundentei

Postat de: carmen in Reteta de vedeta

Se dizolva zaharul in bors (ca sa mearga mai repede, eu il incalzesc pe foc). Amestecul caldut il torn peste drojdie - maia intr-un cuvant si se lasa sa dospeasca, evident ca merge repede avand...Citeste continuarea

Tocanita picanta de naut cu ardei...

Postat de: Criss in Mancaruri de post

Mai intai se coc ardeii si se curata de coaja si seminte. Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Se adauga apoi ardeii taiati fasii si se lasa sa fiarba cateva minute, timp...Citeste continuarea

Chiftele de orez umplute cu pui si...

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

      Pff ce lunga pare lista! Nu va speriati, nu este chiar asa de complicat ce urmeaza sa facem.          Pentru inceput,...Citeste continuarea

Pandispan cu rahat

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai am mixat albusuile de la temperatura camerei cu zaharul pana au devenit o bezea tare. Am adaugat faina treptat cu praful de copt si uleiul si am amestecat cu o lingura de lemn. Rahatul...Citeste continuarea

Rulada aperitiv

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale putin cu un tel si apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Se adauga si faina si praful de sare si se incorporeaza si acestea. Se toarna compozitia in tava peste hartia de...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu piersici

Postat de: andaoana in Prajituri

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste .  Adaugam uleiul , praful de copt si faina .  Amestecam pana cand se omogenizeaza bine . Intr-o tava unsa cu unt...Citeste continuarea

Dulceata de pepene galben cu...

Postat de: andaoana in Dulceata / Gem

Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici . Piersicile le-am spalat cu periuta ,sa nu ramana nici urma de puf , si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus...Citeste continuarea

Prajitura cu castane si crema de...

Postat de: andaoana in Prajituri

Blat Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele 2 linguri de apa si la lasam deoparte. Albusurile impreuna cu...Citeste continuarea

Galuste cu prune

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Curatam cartofii, ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp spalam prunele si apoi le scoatem samburii. Intr-o tigaie topim untul iar apoi adaugam pesmetul....Citeste continuarea

Tocana pentru iarna

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Zacusca

Mai intai coacem ardeiul. Eu folosesc si gogosar si capia. Curatim ardeiul sa-l lasam la scurs. Dam pe razatoarea mare  telina, morcovul si dovlecelul. Ceapa si ardeiul copt le-am dat prin...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu kaizer si...

Postat de: CameliaComan in Pui

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Curatam ardeiul, il spalam si il taiem in cubulete. Curatam ceapa si o taiem pestisori iar morcovii in rondele. Feliile de kaizer...Citeste continuarea

Prajitura cu bilute de branza si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepem cu visinele. Le spalam, le scoatem samburii si le punem intr-o sita sa se scurga. Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul, pana se...Citeste continuarea

Bulz moldovenesc

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati si spalati prazul. Taiati carnatul afumat si prazul in rondelele. Taiati bucatele kaizerul su puneti-l la prajit intr-o tigaie. Adaugati rondelele de carnati si de praz, boia de ardei...Citeste continuarea

O negresa minunata si 1 an de...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Intr-un vas punem ouale, zaharul si varful de sare si le mixam pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam uleiul treptat si mixam la viteaza mica pana cand se incorporeaza perfect...Citeste continuarea

Tort Oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Macinam 350 g biscuiti oreo fara a indeparta crema. Topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii macinati. Distribuim compozitia intr-o forma rotunda de tort presand usor. Introducem forma la...Citeste continuarea

Jeleu de portocala

Postat de: Renataedina in Dulciuri

Se pune sucul de portocala intr-o oala sa se incalzeasca. Se adauga gelatina, se amesteca si se lasa pana cand se dizolva ( aproximativ 10 minute). Daca se face spuma se ia cu o lingurita. Se...Citeste continuarea

Pui Shanghai - Reteta gustoasa de...

Postat de: deyutzky in Pui

Cum se prepara Pui Shanghai - Reteta gustoasa de snitel crocant Spalam pieptul de pui si il taiem fasii, apoi il punem intr-un bol. Adaugam sare si piper dupa gust, 1/2 cana de apa, uleiul...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si fulgi de migdale

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu zaharul vanilinat si scortisoara dupa gust. Intr-un vas se pune faina, zaharul, grisul, praful de copt, sarea si se...Citeste continuarea

Paste cu pui la cuptor

Postat de: Alepaty in Paste

Pastele se pun la fiert si se lasa cat e scris pe ambalaj. Puiul se taie bucati si se pune intr-o tigaie impreuna cu o lingura de ulei de masline si se lasa cateva minute,apoi se adauga o...Citeste continuarea

Brownie cu ness

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim cele 240 g ciocolata neagra cu 160 g unt. Lasam sa se raceasca. Mixam ouale cu cele 200 g zahar si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Peste oua adaugam doua pliculete de ness,...Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Merele le curatam, le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si batoanele de scortisoara. Dupa ce s-au calit se lasa sa se raceaceasca. Intr-un castron pune faina,...Citeste continuarea

Batoane cu mac si susan

Postat de: momo121 in Piine

         Intr-un bol punem faina, drojdia (fara a o dilua), sarea si zaharul si adaugam apa putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si la sfarsit uleiul (tot putin...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu dovlecel verde

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput dovlecelul il spalam si il curatam de coaja, apoi il dam pe razatoare. Presaram putina sare si il lasam sa se scurga intr-o sita.         Intre timp, batem...Citeste continuarea

Crap in trei culori

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Pestele spalat si curatat se portioneaza in trei bucati. Tamponati pestele de excesul de umiditate cu ajutorul servetelor de hartie . Dati pestele condimentat cu sare si piper...Citeste continuarea

Orez sarbesc

Postat de: stefy_a in Pui

- se taie pieptul de pui cubulete si se pune la fiert cu un praf de sare - se taie ceapa si se pune la calit - se curata ciupercile, se spala, se taie si se adauga peste ceapa si se lasa...Citeste continuarea

Chiftele de legume la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul zucchini il spalam bine si il dam pe razatoarea mare,lasam deoparte sa isi lase zeama, la fel si cartofii. Ceapa se toaca marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare. Stoarcem bine...Citeste continuarea

Pancakes cu nectarine si miere

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Punem faina intr-un bol, impreuna cu coaja de lamaie si portocala si zaharul. Nectarinele le curatam de sambure si le taie in patru, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se fac...Citeste continuarea

Gem de nectarine

Postat de: RuxyRux in Dulceata / Gem

Se spala nectarinele, merele , se taie in bucati mai maricele( in sase sau opt). Se pun in oala, se adauga zaharul, se lasa la foc mic mai intai, se amesteca, isi vor lasa zeama destula,...Citeste continuarea

Penne la cuptor cu carne de pui

Postat de: Meea in Paste

Pentru prepararea pastelor punem apa la fiert impreuna cu 2 linguri de sare mare.  Cand apa fierbe punem si pastele si le lasam 10-15 minute, pana cand s-au fiert. Le scurgem si le clatim cu...Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe de padure...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Macinam biscuitii. Topim untul. Amestecam biscuitii cu untul, asezam compozitia intr-o tava de tort detasabila si presam bine. Introducem tava la rece, Eu am asezat o folie in tava pentru a o...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei copt

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Salate

Coacem vinetele si ardeiul. Curatim vinetele de coaja si le punem intr-o strecuratoare. Curatim si ardeiul copt. Tocam marunt ceapa  si ardeiul cubulete. Tocam bine vinetele si cat sunt...Citeste continuarea

Prajitura Lilu

Postat de: ancutsa in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul. Se amesteca bine untul sau margarina cu zaharul. Se separa ouale. Se bat intr-un vas curat albusurile si un praf de sare cu mixerul pana...Citeste continuarea

Trufe

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se fierbe apa cu zaharul si cacaoa pana se ingroasa putin siropul. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga untul si romul. Cand se raceste, se adauga nucile si biscuitii. Se...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi

Postat de: adrianamocodean in Aperitive / Garnituri

Se curăță cartofi și se dau pe răzătoare dupa care îi stoarcem putin. Adaugam  oul, condimentele dupa gust si făina, compozitia nu trebuie sa fie prea moale sau prea tare. Cu o...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu dovlecel si...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Punem un vas cu apă la fiert, iar la primul clocot adăugăm o lingură sare și amestecăm intens până aceasta se dizolvă. Adăugăm apoi roșiile bine spălate și le lăsăm 2-3...Citeste continuarea

Pate de ficat de iepure

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Carnea se spala bine si se indeparteaza pielitele si grasimile de pe ea. Ceapa si cateii de usturoi se curata de foi si se spala. Intr-un vas se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa,...Citeste continuarea

Porumb la gratar

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Se pun stiuleti cu cotorul in apa circa 5 minute,se desfac foile de pe porumb dar nu de tot si se curata stiuletii de matase apoi se ung cu unt din belsug si se infasoara foile inapoi pe...Citeste continuarea

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

Postat de: momo121 in Pui

          Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in jumatate si le condimentam cu sare si piper.  ...Citeste continuarea

Tarta rustica cu dovlecei

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri.        Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf de...Citeste continuarea

Cozonac delicios cu faina de canepa

Postat de: Steffy in Dulciuri

Am preparat laptele vegetal la blender (apa, seminte canepa, seminte susan), apoi l-am strecurat si l-am pus in cuva masinii de paine. Se adauga restul ingredientelor pentru aluat, exact in...Citeste continuarea

Cuburi jeleu mango si cocos

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Saturati 4 persoane zic eu cu prajiturica asta, insa nu garantez, s-ar putea sa va placa mult si sa o ascundeti in pod! :)))) Mango se spala, se curata de coaja, se taie in bucati, se pune in...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu prune

Postat de: Criss in Dulciuri

Intr-un vas se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar si se tapeteaza vasul cu acest caramel. Peste caramel se pun jumatatile de prune. Peste prune se presara 1 lingura zahar, scortisoara si se pun...Citeste continuarea

Chec marmorat (zebra)

Postat de: Alepaty in Prajituri

Am inceput prin a bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilinat. Cand bezeaua este sticloasa, ferma, se adauga galbenusile amestecate inainte cu...Citeste continuarea

Pricomide cu stafide, ciocolata si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de...Citeste continuarea

Piscoturi pufoase cu stafide si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se incalzeste cuptorul. Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul sau mixerul pana se obtine o spuma nu prea tare. Apoi amestecam galbenusurile si zaharul cu...Citeste continuarea

Martisoare

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se incalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Eu mi-am preparat in casa zahar vanilat astfel: am rasnit zahar atat cat sa incapa intr-un...Citeste continuarea

Rotunjoare cu dulceata de zmeura si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat...Citeste continuarea

Cartofi copti cu unt, usturoi,...

Postat de: ancutsa in Porc

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza cat mai adanc, dar cu grija sa nu-i taiem pana jos. Se taie marunt un catel de usturoi. Se pun bucatele de usturoi si bucatele de unt in crestaturile...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]