O placinta foarte gustoasa, cu aluat fraged. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-dovleac/
Se lasa 30 de minute sa se odihneasca.
Intre timp , dovleacul ras se pune cu 1 cana de zahar si 1 lingurita de scortisoara la calit .
Aluatul odihnit se pune pe o hartie de copt de dimensiunile tavii in care coaceti placinta si se intinde cu sucitorul fara sa se adauga faina. Se intinde foarte usor, maxim de 1 cm grosime. Se ia cu tot cu hartia de copt si se pune in tava.
In jumatatea aluatului se adauga dovleacul calit. Eu am pus o cantitate mai mare de dovleac, a fost un strat de dovleac mai gros de 1 cm.Se intind usor marginile ca in imagine.
Se da la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste frumos. Cand este gata, se presara zahar deasupra.
Pofta buna!
1
Se poate pudra cu zahar pudra.
2
Se serveste cu mare pofta :)