Rulouri cu fineti

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 9 Oct 2016 | 3609 vizualizari

 

Foarte bune calde langa o cana de lapte, dar si reci la pachetel.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • un plic drojdie uscata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata fineti
  • un ou pentru uns
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu fineti:

Am pus 400 g faina intr-un vas incapator pentru framantare. Am incalzit laptele, am adaugat zaharul in lapte si am amestecat pana s-a topit. Am adaugat si dojdia uscata in lapte omogenizand.

Peste faina am adaugat laptele, ouale, praful de sare si am amestecat cu faina. Am adaugat si untul topit si am completat cu faina pentru a obtine un aluat nu foarte tare. Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Am intins jumatate de aluat intr-o foaie de aproximativ un cm grosime. Am distribuit  fineti peste aluatul intins si am rulat. Am taiat aluatul rulat in bucati  pe care le-am asezat intr-o tava cu hartie de copt.

Am procedat similar si cu cealalta jumatate de aluat. Am lasat rulorile sa mai creasca 15 minute, apoi le-am uns cu ou batut si le-am introdus in cuptorul incins. Le-am lasat la cuptor pana s-au rumenit usor.

Foarte bune si calde si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu fineti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete de zapada (cu umplutura de nuca)