Franzela de casa

de Nadyne in Piine, 10 Oct 2016 | 4849 vizualizari

 

  Altfel iti este dimineata cand pe masa ai o franzeluta proaspata...

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina
  • 50 g drojdie
  • 2 oua
  • 2,5 linguri zahar
  • 1 lingura rasa sare
  • 300-350 ml lapte
  • 2 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzela de casa:

     Laptele il incalzim usor, trebuie sa fie doar caldut, nu fierbinte.

     Drojdia o amestecam cu o lingura cu zahar si cateva linguri cu lapte, apoi lasam maiaua la crescut 20 minute.

     In vasul robotului de bucatarie, punem, zaharul, sarea, ouale, uleiul, faina, maiaua crescuta.  Incepem framantarea si adaugam laptele treptat. Aluatul obtinut trebuie sa fie fin, matasos.

     Lasam la dospit 45 minute, intr-un vas acoperit.

    Cand aluatul este frumos crescut, il impartim in doua. Din fiecare bucata, formam un dreptunghi, pe care-l rulam si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

    Mai lasam franzelele la crescut 20 minute, crestam usor pe fiecare, apoi le ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte.

     Pornim cuptorul, la 175 grade si introducem in el un vas cu apa.

    Dam franzelele la copt in cuptorul preincalzit pentru 25-35 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

    Dupa ce se racesc complet, se invelesc in folie alimentara, pentru a le pastra moi si pufoase.

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzela de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa, cu smantana in aluat