Varza cu carne de porc la tuci

de Ksenya in Porc, 11 Oct 2016 | 7696 vizualizari

 

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta rapida si gustoasa de varza gatita la oala de tuci.
Va invit s-o incercati.
 

 

INGREDIENTE

  • 700 grame pulpa porc taiata bucati ca pentru gulas
  • o varza potrivta
  • 8 ardei copti curatati
  • o ceapa mare tocata
  • 4 rosii date prin razatoarea mare
  • o ceasca lapte
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 linguri ulei
  • o cana supa de carne sau supa de legume ori daca nu aveti nici una nici alta ,atunci apa
  • o lingurita boia de ardei dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne de porc la tuci:

Intr-o oala  de tuci, punem uleiul  la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam  carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in oala care s-a rumenit carnea, adaugam putina sare si cand ceapa incepe sa arameasca usor, adaugam varza taiata fideluta, amestecam, adaugam  cana de supa/apa   acoperim si lasam pe foc 20 minute, amestecand din cand in cand. Adeii copti ii tocam marunt, adaugam peste varza, mai  adaugam foiile de dafin si ceasca de lapte. Lasam 5 minute si adaugam si rosiile cu boiaua de ardei dulce. Amestecam, lasam 10 minute la foc mic,apoi adaugam carnea si mai lasam 10 minute.La sfarsit potrivim de sare si piper

Se serveste dupa preferinte cu mamaliga si ardei iute , smantana si patrunjel.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti sa-i adaugati verzei un gust mai deosebit, adaugati o cescuta de lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne de porc la tuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:18

Trucul cu laptele face minuni! Ii da o dulceata si o aroma deosebite!

SorinMoruz 1

20.10.2017, 15:54

superba reteta.Dar eu am facut mici modificari.Am facut supa de legume si am introdus si pulpa de porc taiate cubulete circa 40 minute,dupa care am introdus pulpa odata cu varza la fiert si astfel pulpa a fost foarte frageda.(De obicei pulpa de porc e putin tare de nu este suficient de fiarta)

Lau 1

22.06.2024, 15:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Porc cu vin si usturoi la tigaie