Brownie cu crema de branza si smochine

de simona72 in Prajituri, 11 Oct 2016 | 3819 vizualizari

 

Odata cu venirea toamnei pe mine m-au atras smochinele. Blatul este unul ciocolatos, umed si fraged. Iar ca sa nu ne plictisim de atata ciocolata am adaugat si o crema de branza fina cu aroma de vanilie. La sfarsit, ca totul sa fie perfect stropim negresa cu miere din abundenta. De data asta am copt prajitura in doua forme de tarte, una dreptunghiulara si una rotunda. Au iesit tare aspectuoase, iar musafirii sau aratat tare incantati…nici nu am apucat sa fac poze cu sectiunea :))

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar brut
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 80 gr ciocoalat cu lapte
  • 125 gr unt topit
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • Pentru crema de branza:
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • In plus: 7 smochine proaspete, miere
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu crema de branza si smochine:

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul, capata consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire untul topit si racit. Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Faina se amesteca cu praful de copt. La ingredientele umede, respectiv amestecul de oua se adauga faina. Se amesteca cu mixerul la viteza cea mai mica sau cu un tel tip para, cu miscari usoare de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. La final se adauga ciocolata topita si coaja rasa de portocala. Se amesteca la fel de usor pana la incorporarea ingredientelor. Aluatul se pune in doua tavi de tarte unse cu unt si tapetate cu faina.

Pentru crema de branza: se zdrobeste cu furculita branza de vaci. Adaugam restul ingredientelor: smantana, zaharul si vanilia, amestecam pana obtinem o crema fina, ferma, nu moale, sa nu curga de pe lingura. Punem peste aluatul de brownie crema de branza. Putem sa facem in mai multe feluri: luam cu o lingura si punem gramajoare de branza, sau o intindem si cu o scobitoare amestecam putin prin aluat sa se amestece cu crema de branza, sau pur si simplu lasam crema de branza intinsa peste aluat. Spalam smochinele, le stergem cu un prosop si le taiem in sferturi. Din loc in loc vom pune bucati de smochine. Dam tavile la cuptorul incins la 170 grade pentru 40-45 minute. Lasam sa se raceasca, le scoatem din tava si le stropim cu miere. Asta e tot! Serviti cu pofta alaturi de o cafea sau un ceai. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu crema de branza si smochine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ''Seara tarziu''