Chifle pufoase

de Nadyne in Piine, 9 Oct 2016 | 3571 vizualizari

 

Sunt ideale pentru pachetelele piticilor nostri si de ce nu, pentru al nostru. E ceva timp de cand nu am mai cumparat paine din comert. Painea facuta in casa e gustoasa si mult mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 350 ml apa
  • 600-650 g faina
  • 1 ou +1 galbenus pentru uns
  • 1 pachetel drojdie uscata(10 g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingura zahar
  • seminte de susan sau mac
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

  In vasul robotului de bucatarie, punem apa calduta, adaugam zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina. Omogenizam maiaua si lasam la crescut 15-20 minute.

  Dupa ce drojdia s-a activat si maiaua a crescut, adaugam uleiul, oul batut si pornim robotul. Treptat, adaugam si faina, iar cand aluatul prinde consistenta, adaugam si sarea. Framantam 8-10 minute. Daca este prea lipicios, mai framantam cu putina faina, dar nu in exces, deoarece chiflele nu vor mai fi la fel de pufoase. Aluatul trebuie sa fie moale, usor lipicios.

  Lasam la crescut 1h-1h30', la loc cald, acoperit.

  Pe blatul de lucru infainat usor, scoatem aluatul crescut frumos si-l presam putin.

  Formam bilute egale (cam 8- 10 bucati), le aplatizam putin si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. mai lasam la crescut 5-10 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou si le presaram cu seminte de susan sau mac.

  Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos sau pana trec testul scobitorii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose "Japoneze"