Paine cu cartofi

de Ancutsa in Piine, 9 Oct 2016 | 2642 vizualizari

 

Imi place mult painea de casa, iar de data aceasta am incercat o paine cu cartofi, care a iesit mai pufoasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie;
  • 3 cartofi (potriviti ca marime);
  • Aprox 600 g faina tip 550;
  • 300 ml apa calda;
  • Un varf de lingurita zahar;
  • 2 lingurite sare.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert. Apoi se bat ca la piure.

Separat, intr-un castron incapator, se amesteca drojdia faramitata cu un varf de lingurita de zahar, se toarna apa calda treptat, apoi un pic de faina, sare, se adauga si cartofii si incepem sa turnam faina treptat, amestecand tot timpul, pana obtinem un aluat ferm, iar faina se desprinde de pe maini. 

Se framanta bine, se acopera cu un prosop sau folie alimentara si se lasa la crescut cam o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul de paine a crescut, se rastoarna pe masa presarata cu faina, se mai framanta un pic, se formeaza painea si se asaza in tava, pe foaie de copt.

Se mai lasa la crescut cam 30 de minute. Apoi ungem cu putina apa painea si o dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute.

Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana este gata, in timp ce painea ne imbie cu mirosul ei apetisant.

Dupa ce se scoate painea din cuptor, se stropeste cu apa si se acopera cu un prosop de bucatarie. Se serveste pe cat posibil dupa ce se raceste, dar este atat de buna calda, cu putin unt si sare.

 

Timp: aprox 2h 30min

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/paine-cu-cartofi.html

TIPS-URI

1

Eu am folosit faina tip 550, speciala pentru paine si patiserie si am fost multumita de rezultat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ancutsa 1

10.10.2016, 15:57

Va multumesc frumos!

Rocsi 1

10.10.2016, 19:57

Este foarte buna!

Ancutsa 1

11.10.2016, 10:12

Multumesc, Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa rosie