Tort castel

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 9 Oct 2016 | 4151 vizualizari

 

A doua incercare de tort castel. Chiar daca nu este perfect, de data aceasta parca seamana mai bine cu un castel.

 

INGREDIENTE

Un blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
Crema mascarpone:
  • 500 g mascarpone
  • 600 g smantana pentru frisca 35% grasime
  • zahar pudra dupa gust
Crema de ciocolata:
  • 400 g fineti
  • 300 g smantana pentru frisca
Pentru ornat:
  • ciocolata alba
  • chipsuri de ciocolata
  • cornete cu ciocolata
  • stegulete
  • fulgi de ciocolata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort castel:

Ingredientele de mai sus sunt pentru un blat. Puteti face un singur blat dubland cantitatile sau sa coaceti ca mine doua blaturi.

Pentru blat topim mai intai ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul. 

Mixam putin galbenusurile cu un praf de sare, apoi adaugam ciocolata topita cu untul. Peste albusurile spuma adaugam compozitia de ciocolata cu galbenusuri. Omogenizam bine, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si coacem pana se desprind marginile si se formeaza o pojghita deasupra.

Lasam blaturile sa se raceasca. 

Pentru crema de mascarpone am mixat smantana pentru frisca, am adaugat zaharul pudra si la final mascarponele frecat putin.

Pentru crema de ciocolata am mixat smantana pentru frisca, am frecat putin crema de ciocolata fineti si am adaugat treptat frisca batuta peste fineti.

Parte putin mai dificila este asamblarea.

Mai intai am stabilit tava pe care am asezat tortul. In functie de marimea acesteia am taiat baza castelului. Dintr-un blat am taiat baza castelului si apoi o parte din turnuri cu ajutorul unui pahar. Turnurile le-am asezat in cele patru colturi ale bazei pe care le-am decupat putin pentru a patrunde putin turnul in baza.

 Din blatul al doilea am taiat o a doua baza mai mica pe care am asezat-o peste prima baza. In fiecare colt al bazei nr. 2 am asezat turnuri mai mici taiate din blat cu ajutorul unui pahar mai mic. Peste a doua baza am asezat un ultim turn mare. Turnurile trebuie sa fie mai inalte decat bazele.

Fiecare blat l-am taiat in trei pe orizontala. Fiecare baza a avut trei blaturi subtiri si doua straturi de crema de mascarpone. La turnuri blaturile au fost la fel de subtiri, dar mai multe pentru a obtine inaltimea.

Am imbracat tot tortul in crema de ciocolata. Am decorat cu ciocolata alba topita, chipsuri si fulgi de ciocolata. In varful turnurilor mari  am asezat cornete cu ciocolata. Pe turnurile mici am asezat stegulete. 

Nu am poze cu sectiune pentru l-am facut pentru cineva.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort castel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

10.10.2016, 15:59

Ce frumos, e o incantare pentru copii!

mihaelar63 1

17.10.2016, 12:12

Dulciuri cu Georgiana 1

18.11.2016, 12:45

Multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Castel