Ciorba de perisoare a la grec

de Rahela Velicu in Ciorbe, 10 Oct 2016 | 6219 vizualizari

 

Astazi am fost foarte vrednicuta, am facut o ciorba gustoasa, placinta si mai urmeaza ceva :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 2 oua
  • 50 g otet
  • 100 ml ulei
  • 200 g smantana
  • 50-60 g orez
  • patrunjel
  • telina
  • leustean
  • sare
  • sare de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

Mai intai taiem ceapa si ardeiul, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Le punem la calit in ulei, dar nu le lasam sa se prajeasca ci doar sa se inmoaie, aprox.7-8 min.

Adaugam apa si lasam la fiert 25 de minute. Intre timp pregatim perisoarele: amestecam carnea cu ouale si adaugam patrunjel tocat marunt pentru un plus de savoare.

Punem otetul intr-o farfurie, trecem palmele prin otet si formam perisoarele. Punem perisoarele in ciorba clocotita si le lasam la fiert. Adaugam si orezul. Potrivim cu sare si sare de lamaie dupa gust.

Cand sunt fierte perisoarele, adaugam leustean si telina tocate. Smantana o amestecam cu un polonic de ciorba, o diluam si o punem in toata ciorba. Stingem focul si lasam la racit. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti adauga si alte legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec