Zacusca de vinete

de Ksenya in Zacusca, 10 Oct 2016 | 8495 vizualizari

 

O reteta de zacusca pe care am facut-o si anul trecut. Atat de mult a fost apreciata ,incat am repetat-o si anul acesta, dar de data asta am facut-o  la ceaun la foc de lemne. Zacusca e dementiala. E usoara, nu iti da senzatia de arsuri. O recomand cu incredere!
Sursa de inspiratie cu mici modificari  - Motan la Oale. Mulltumesc  pentru reteta !

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg vinete coapte si curatate
  • 2 kg de ceapa curatata ,spalata si data prin masina de tocat sau robot
  • 2 kg gogosari curatati si dati prin masina de tocat sau robot
  • 0,5 ardei capia curatati dati prin masina de tocat sau robot
  • un borcan de pasta de tomate ,eu am folosit Olympia
  • 8-10 foi dafin
  • 2,5 linguri sare
  • o jumatate lingura fulgi ardei cayenne (optional)
  • 1 litru ulei
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Am pus ceaunul pe flacara, am pus uleiul, cand uleiul s-a incins, am adaugat  ceapa, am amestecat-o din cand in cand. Cand a inceput sa rumeneasca foarte putin, am adaugat  gogosarii si ardeii capia, am amestecat si am lasat  sa borboloseasca la foc domol. Dupa o ora si jumate am adaugat o lingura de sare si foile de dafin, apoi vinetele tocate. Am lasat sa fiarba incet pana a scazut si a inceput sa lege, cam 40 minute, am adugat borcanul cu pasta de tomate si fulgii de ardei cayenne.

Amestecand din cand in cand, am mai lasat inca 25 minute. Am potrivit de sare. Lasand la foc domol am umplut borcanele spalate si sterilizate, avand grija sa scot frunzele de dafin din compozitie. Am inchis cu capac si le-am bagat sub patura pana s-au racit complet. Pofta mare!

TIPS-URI

1

Vinetele le puteti toca cu un cutit de ceramica sau cu un satar din lemn

2

Folositi pasta de tomate cu proncetaj mare de rosii ,astfeli ve-ti capata culoarea si gustul dorit

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

miki_a 1

16.10.2016, 11:10

Ce poooooozeeeee Ksenya! Minunata zacusca pregatita!

RODIMUR 1

05.09.2018, 10:03

Arata foarte bine, zacusca ta, Xenia...!

trifadalia 1

05.09.2018, 14:04

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu vinete