Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca este un preparat care imbina armonios gusturile si aromele specifice bucatariei locale. Acest fel de mancare este o adevarata sarbatoare a simturilor, combinand dulceata prazului, saratura maslinelor si savoarea bogata a carnii de porc intr-un amestec delicios si reconfortant.
Prazul, cunoscut si sub numele de "ceapa saracului", este un ingredient versatil si nutritiv, apreciat pentru textura sa moale si gustul delicat, usor dulceag. In combinatie cu maslinele, care adauga o nota sarata si usor amara, si carnea de porc, cu bogatia sa de arome si texturi, rezulta un preparat echilibrat si plin de savoare.
Cum se prepara Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca
Curatam carnea de pielite si apoi o spalam si o taiem cubulete cam cat o nuca. Prazul il curatam de mustati si Frunze ,il spalam bine si apoi il taiem rondele si bastonase ( cel mai subtire ) de CCA 4 cm. Punem uleiul la incins si rumenim usor carnita, apoi adaugam prazul, in mai multe reprize ca sa incapable tot in cratita. Saram foarte putin , piperam, punem foile de dafin si vinul, adaugam APA , punem in capac si dam LA cuptor pt cca 15 minute dupa care adaugam si maslinele. Lasam LA cuptor pana mai scade Putin sosul si carnea este patrunsa. Punem pasta de to mate, mai clocotim cateva minute, punem si patrunjel tocat marunt si putem servi alaturi de salata sau muraturi de rosii. Recomandam si praz umplut cu carne.