Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca

de claudiaO in Porc, 9 Oct 2016 | 13632 vizualizari

 

Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca  este un preparat care imbina armonios gusturile si aromele specifice bucatariei locale. Acest fel de mancare este o adevarata sarbatoare a simturilor, combinand dulceata prazului, saratura maslinelor si savoarea bogata a carnii de porc intr-un amestec delicios si reconfortant.



Prazul, cunoscut si sub numele de "ceapa saracului", este un ingredient versatil si nutritiv, apreciat pentru textura sa moale si gustul delicat, usor dulceag. In combinatie cu maslinele, care adauga o nota sarata si usor amara, si carnea de porc, cu bogatia sa de arome si texturi, rezulta un preparat echilibrat si plin de savoare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca
  • 2,5 kg praz
  • 7-800 g carne poc proaspata - pulpa am avut EU
  • 400 g masline - kalamata am cumparat ca sunt mai sarate si mai gustoase
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 2 foi dafin
  • Sare/ piper
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 300 ml APA
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca

Curatam carnea de pielite si apoi o spalam si o taiem cubulete cam cat o nuca. Prazul il  curatam de mustati si Frunze ,il  spalam bine si apoi il  taiem rondele si bastonase ( cel mai subtire ) de CCA 4 cm. Punem uleiul la  incins si rumenim usor carnita, apoi adaugam prazul, in mai multe reprize ca sa incapable tot in cratita. Saram foarte putin , piperam, punem foile de dafin si vinul, adaugam APA , punem in capac si dam LA cuptor pt cca  15 minute dupa care adaugam si maslinele. Lasam LA cuptor pana mai scade Putin sosul si carnea este patrunsa. Punem pasta de to mate, mai clocotim cateva minute, punem si patrunjel tocat  marunt si putem servi alaturi de salata sau muraturi de rosii. Recomandam si praz umplut cu carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline si carne de porc reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tochitura de porc cu mamaliga