De mult ma tenta si vroiam sa fac aceasta reteta de aluat.
Dacă te duci în India și comanzi un Cheese Naan, este foarte posibil că nu vei găsi , sau chiar vei fi servit cu un zâmbet sau cu o remarcă "doar oamenii din Franța cer Cheese naan " .
Da, Cheese Naan nu este o specialitate indiana ci o adaptare dedicată populației franceze și inventata pentru ea . În cele din urmă, inventia aceasta are mult sens, tinand cont ca Franta este tara bânzeturilor.
In India les naans se servesc simple sau unse cu unt amestecat cu usturoi zdrobit sau doar cu ghee- un ulei foarte sanatos, obtinut din unt.
Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Sanjee -Bollywood kitchen.
#retete cu aluat
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/naans-cu-branza.html
Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă cu zahărul.
Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute.
În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea.
Adăugați drojdia, iaurtul, uleiul si jumatate din apa.
Framantati bine aluatul timp de 15 până la 20 de minute cu mâna (10 minute la robot).
Se adaugă progresiv apa ramasa. Obiectivul este ca aluatul sa devina neted și sa nu se mai lipeasca de pereții vasului!
Nu ezitați să adaugați apă sau făină pentru a obține consistența dorită.
Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald, aproximativ 2-3 ore.
Intre timp amestecati cele 12 triunghiuri de branza topita si rezervati.
După ce aluatul a crescut, se formează 12 bile (de marimea unei mandarine).
Dati prin faina 2 bile si intindeti-le cu sucitorul, de marimea unei farfurii mijlocii.
Cu o spatula ungeti o lingura buna de branza topita pe prima foaie. Se acopera cu a 2a foaie, apasand bine marginile pentru ca branza sa nu iasa.
Puneti pe foc o tigaie de teflon sau o tigaie de clatite.
Așezați cu grijă naan si prajiti 4 minute pe fiecare parte.
Se pune pe un platou de serviciu si se unge cu un pic de unt.
Se servesc imediat.
Poftă bună!
1
le puteti reincalzi pe tigaie