Naans cu branza topita

de Catalina L in Piine, 8 Oct 2016 | 4823 vizualizari

 

De mult ma tenta si vroiam sa fac aceasta reteta de aluat.
Dacă te duci în India și comanzi un Cheese Naan, este foarte posibil că nu vei găsi , sau chiar vei fi servit cu un zâmbet sau cu o remarcă  "doar oamenii din Franța cer  Cheese naan " .
Da,  Cheese Naan nu este o specialitate indiana ci o adaptare dedicată populației franceze și inventata pentru ea . În cele din urmă, inventia aceasta are mult sens, tinand cont ca Franta este tara bânzeturilor.
In India les naans se servesc simple sau unse cu unt amestecat cu usturoi zdrobit sau doar cu ghee- un ulei foarte sanatos, obtinut din unt. 
Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Sanjee -Bollywood kitchen.
#retete cu aluat
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/naans-cu-branza.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de făină
  • 18 cl apă
  • 125g iaurt natur (1 iaurt)
  • 4 linguri de ulei vegetal
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingurita de zahăr
  • 2 varfuri de cutit de praf de copt
  • 1 plic de drojdie uscată (7-8g)
  • 12 portii de branza topita La Vache Qui Rit (2/ naan)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naans cu branza topita:

Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă cu zahărul. 

Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. 

În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea. 

Adăugați drojdia, iaurtul, uleiul si jumatate din apa. 

Framantati bine aluatul timp de 15 până la 20 de minute cu mâna (10 minute la robot). 

Se adaugă progresiv apa ramasa. Obiectivul este ca aluatul sa devina neted și sa nu se mai lipeasca de pereții vasului! 

Nu ezitați să adaugați apă sau făină pentru a obține consistența dorită. 

Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald, aproximativ 2-3 ore. 

Intre timp amestecati cele 12 triunghiuri de branza topita si rezervati.

După ce aluatul a crescut, se formează 12 bile (de marimea unei mandarine). 

Dati prin faina 2 bile si intindeti-le cu sucitorul, de marimea unei farfurii mijlocii.

Cu o spatula ungeti o lingura buna de branza topita pe prima foaie. Se acopera cu a 2a foaie, apasand bine marginile pentru ca branza sa nu iasa.

Puneti pe foc o tigaie de teflon sau o tigaie de clatite.

Așezați cu grijă naan si prajiti 4 minute pe fiecare parte. 

Se pune pe un platou de serviciu si se unge cu un pic de unt. 

Se servesc imediat.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

le puteti reincalzi pe tigaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Naans cu branza topita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

09.10.2016, 12:42

Foarte faina reteta! Bravo, Cata!

Rocsi 1

09.10.2016, 19:48

Imi plac mult aceste placintele!

buggy 1

30.03.2018, 22:38

Ghee ( se pronunta GHI ) si este unt si nu ulei. Mai exact unt clarifiat, adica unt normal care se fierbe la foc mic pana se elimina apa din el.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin