Placinta rustica cu mere

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 9 Oct 2016 | 4532 vizualizari

 

Am adunat cateva mere de pe la tara si imi doream tare mult sa fac o placinta pentru ca eu zic ca nu trebuie sa treaca toamna fara sa facem macar o placinta cu mere. Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g untura solida;
  • 50 g zahar;
  • 300 ml lapte batut;
  • faina cat cuprinde (circa 600 g);
  • 1/2 lingurita sare;
  • Umplutura:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte;
  • 350 g zahar (sau dupa gust);
  • o lingurita de pudra de scortisoara.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rustica cu mere:

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie, apoi se calesc impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa. La final se adauga scortisoara si se amesteca, apoi se lasa sa se racoreasca.

Se freaca untura solida cu zaharul, dupa care se adauga sarea, laptele batut (al meu a fost doar putin dat in acru, nu a fost prins de tot, deci a fost foarte lichid) si se incorporeaza faina treptat (se framanta cu mana apoi) pana cand rezulta o coca buna de intins, care se imparte in doua.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge tava cu ulei, se intinde o foaie dintr-o bila de coca, se inteapa din loc in loc cu o furculita, dupa care se adauga merele calite. Pe masa de lucru unsa cu ulei se intinde si cea de-a doua bila de aluat, apoi cu ajutorul sucitorului se transfera in tava (initial indepartasem surplusul de aluat, dar nu m-am indurat sa il arunc, asa ca l-am intins si am carpit placinta cu el). Se inteapa si foaia aceasta din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cruffins