Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii

de Andra_Constantinescu in Porc, 12 Oct 2016 | 6467 vizualizari

 

Sunt minunati ardeii grasi umpluti si zic sa profitam cat inca se mai gasesc pe piata.

 

INGREDIENTE

  • 9 ardei grasi;
  • 750 g carne de porc;
  • 100 g orez;
  • o ceapa;
  • doua oua;
  • sare;
  • putin piper negru macinat;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • o lingura de faina;
  • apa, cat sa acopere ardeii;
  • 500 ml suc de rosii;
  • 3-4 frunze de busuioc;
  • putin amestec de ierburi (maghiran, patrunjel, rozmarin, cimbru);
  • o legatura de patrunjel.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii:

Ardeii se spala si li se indeparteaza coada si semintele cu ajutorul unui cutit, taind circular in jurul cozii si avand grija ca acestia sa ramana intregi.

Intr-un castron se pun carnea tocata, orezul spalat, ceapa curatata de foi, spalata si taiata marunt, ouale, putina sare, putin piper negru macinat si o lingurita de boia de ardei dulce. Se amesteca, apoi se umplu ardeii cu aceasta compozitie, unul cate unul, la final presarand putina faina peste carne, pentru a forma un capac.

Se aseaza ardeii umpluti intr-o cratita, se pune apa peste ei, cat sa ii acopere, se adauga putina sare si se lasa la fiert pana cand carnea este gata, iar apa este scazuta. Se adauga sucul de rosii, frunzele de busuioc spalate si putin amestec de ierburi. Se mai lasa la fiert cat sa se lege sosul. La final se adauga patrunjelul spalat si tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carne tocata in stil korean