Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Este cel mai bun tiramisu pe care l-am facut pana acum! :X As fi fost in stare sa-l mananc pe tot, doar eu! :D
Ingrediente pentru Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale:
Mod de preparare Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Se prepara cafeaua. Se indulceste cu zahar (poate diferi cantitatea de zahar in functie de gusturi) si se lasa sa se raceasca. La final se adauga lichiorul amaretto.
Intr-un bol se amesteca mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Frisca se mixeaza bine, apoi se incorporeaza in crema mascarpone.
Se ia cate un piscot si se scufunda in cafea timp de 1-2 secunde si se aseaza pe fundul unui vas de yena. Dupa ce s-a asezat primul strat de piscoturi, se unge cu un strat de crema mascarpone. Se presara cacao, apoi se aseaza din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, iar deasupra un strat de crema. Se presara deasupra cu cacao si se da la rece pentru minim 2 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Daca vrei sa te bucuri de savoarea unui Tiramisu, reteta originala sau daca vrei sa ofri cuiva drag un cadou dulce iti recomandam reteta de Praline Tiramisu
Si Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura un desert absolut delicios si racoritor, perfect pentru orice masa festiva.
1
Vasul de yena are dimensiunea de 15x25 cm.
2
Din cantitatile date am umplut si un vas rotund cu diametrul de 20 cm.