Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Biscuiti cu unt de cocos si nuci
Postat de: RuxyRux in DulciuriMie mi-au iesit in jur de 20 de biscuiti ( depinde cat de mari ii doriti). Am amestecat untul de cocos cu restul ingredientelor( fara nuca si lingura de faina de ovaz). Cand aluatul a fost...Citeste continuarea
Cheesecake cu portocala si sos de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCheesecake-ul: Biscuitii ii punem in robot si ii macinam. Untul il topim pe baie de aburi. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia...Citeste continuarea
Biscuiti din cereale cu scortisoara...
Postat de: ladydi in DulciuriMacinam cerealele la robot. Taiem marul cubulete. Topim untul intr-o tigaie, adaugam cerealele si laptele si amestecam continuu pana se omogenizeaza compozitia. Lasam sa se...Citeste continuarea
Piscotica Ole
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPunem intr-un bol continutul plicului de creme ole, adaugam zaharul si laptele apoi mixam si gata crema ( pentru carcotasi nu cititi, ca va pica greu la stomac prafurile). In alt bol inalt punem...Citeste continuarea
Coltunasi cu visine
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postSe framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie. Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se...Citeste continuarea
Salata Caesar
Postat de: AndrutzaP in SalateIncepem prin a pregati crutoanele. Taiem bagheta in cuburi si o asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Stropim crutoanele cu ulei de masline, 1 catel de usturoi...Citeste continuarea
Pernute cu ciocolata si gem
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am...Citeste continuarea
Supa de gulioare cu scaricica...
Postat de: mihaelar63 in SupeCuratati si spalati legumele. Scaricica afumata de porc se spala bine si se opareste 10 minute in apa clocotita si se arunca apa. Se portioneaza scaricica felii si se pune la fiert in 2 l...Citeste continuarea
Piept de rata cu piure de conopida...
Postat de: ladydi in RataSpalam pieptul si pulpele de rata si taiem pieptul in doua. Stergem carnea cu servetele, incingem o tigaie fara ulei si punem carnea cu pielea in jos. O lasam cca 5 minute, o intoarcem si o mai...Citeste continuarea
Sos de rodie
Postat de: ladydi in Pt. carneCuratam rodia si o stoarcem cu storcătorul. Noi am dat-o prin robot. Fierbem sucul de rodie stors cu 3 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie, până...Citeste continuarea
Chiftelute de avocado si cartofi
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriPunem cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si usturoiul. Cand sunt fierti, indepartam frunzele de dafin si ii punem la scurs. Intre timp, taiem avocado in...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu dovleac si praz
Postat de: licurici_lra in PuiPulpele de pui se ung cu ulei de masline, se presara sare si piper, apoi se lasa o ora la rece. Dovleacul se taie felii, iar prazul rondele mai groase, apoi se ung cu ulei de masline, sare si...Citeste continuarea
Fursecuri cu seminte de floarea...
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriDam drumul la cuptor. Punem ingredientele,intr-un castron si framantam un aluat elastic si nelipicios. Intindem o foaie si decupa fursecurile cu o forma rotundă. Le coacem...Citeste continuarea
Chifle cu avocado si seminte
Postat de: ladydi in PiineTaiem avocado in doua, scoatem samburele, il curatam de coaja si il dam la robot cu zeama de la o lamaie. Punem faina intr-un lighean si in miloc adaugam zaharul, sarea, pasta de avocado,...Citeste continuarea
Fursecuri cu mac si telemea
Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / GarnituriDam drumul la cuptor. Intr-un castron punem făina, untul taiat si restul ingredientelor. Framantam pana obținem un aluat elastic si nelipicios. Intindem o foaie si taiem...Citeste continuarea
Fursecuri cu peltea de struguri
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat circa 3 minute. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina si bicarbonatul de...Citeste continuarea
Biscuiti de Craciun cu cascaval si...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se amesteca untul sau margarina cu zaharul, sarea, laptele rece. Se bat cele doua oua, se opreste doar putin intr-o ceasca pentru uns, restul se adauga la aluat. Se adauga praful...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol, punem untul moale, zaharul si coaja de lamaie. Mixam pana obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il incorporam perfect in crema de unt. Intr-un vas amestecam faina,...Citeste continuarea
Antricot de vita cu struguri la tigaie
Postat de: Ksenya in VitaCarnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul. Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola,...Citeste continuarea
Tocana de vita la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai am taiat carnea in bucatele le-am spalat, le-am uscat cu un servet si apoi le-am pus sa se caleasca cca 15 min. Separat am curatat legumele si le-am taiat mai grosier, asa cu barda... Am...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocala si mac
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron inalt, punem untul (la temperatura camerei sa fie) cu zaharul, mixam bine, adaugam oul, coaja de portocala si macul. Se omogenizeaza bine toate ingredientele, se adauga esenta...Citeste continuarea
Tort de mere cu scortisoara
Postat de: eumimi in TorturiSe curata merele si se taie felii sau cercuri.Se unge tava cu 2 linguri de ulei, se asaza merele , se presara 5 linguri de zahar si se baga la cuptor 15 – 20 de min. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Salata "mic dejun"
Postat de: ela2015 in SalateIntr-o oala mica, punem ouale si le acoperim cu apa. Dizolvam un praf de sare si cateva picaturi de otet si le dam la foc mic. Fierbem maxim 15 minute (de cand le-am pus pe flacara). Spalam,...Citeste continuarea
Spaghete cu bacon si oua ochiuri
Postat de: Satisfyyourcravings in SpagheteSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga baconul taiat fasii. Se prajeste la...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu praz si sos de rosii
Postat de: ela2015 in FicatPentru inceput, curatam ficateii de vinisoare si pielite (si eventualele pungi de fiere). Ii clatim de sange si ii punem in sita, la scurs (sau pe prosoape absorbante de hartie). Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu branza de capra...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Legumele se spala bine si se taie in bastonase, mai putin rosiile, care se taie in sferturi. Se stropesc cu ulei de masline, se prasara sare,...Citeste continuarea
Omleta reinterpretata
Postat de: BakeUpArtist in Aperitive / GarnituriTăiați ciupercile și dovlecelul și căliți cu niște sare și cimbru. Separat amestecați verdeturile tocate cu roșiile cuburi, brânza, puțin ardei iute. Bateți oule bine cu un...Citeste continuarea
Sandwich cu sunca si legume
Postat de: Meea in Aperitive / GarnituriSpalam si punem bucatile de broccoli intr-o tigaie cu putin ulei incins. Lasam pe foc 5-7 minute apoi punem bucatile de broccoli intr-un bol, la...Citeste continuarea
Floricele umplute cu pasta de...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga.Taiem avocado in doua,...Citeste continuarea
Mazare Cu Carnati Vegetali
Postat de: hollye in Mancaruri de postScoatem cărnații din punga de plastic și îi tăiem rondele. Într-o cratițâ încingem uleiul și rumenim ușor bucatile de cârnat. Îi lasăm deoparte......Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata si ghimbir
Postat de: stefy_a in DulciuriSe amesteca faina cu cacao, praful de copt si ghimbirul. Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul, apoi se adauga oul, si faina in ploaie. se amesteca usor cu o...Citeste continuarea
Chiftelute de conopida si broccoli
Postat de: ladydi in Mancare copiiPreparam piureul dupa reteta de mai sus. Dam branza la robot impreuna cu un ou, pana se face o pasta. Tocam prazul marunt. Intr-un vas incapator, punem piureul, pasta de branza, prazul si...Citeste continuarea
Piure de conopida si broccoli
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Cand este gata o scoatem si o punem intr-o strecuratoare sa se scurga.Procedam la fel si cu...Citeste continuarea
Biscuiti integrali cu merisoare si...
Postat de: Nadyne in DulciuriUntul moale se alifiaza si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de scortisoara si se omogenizeaza. La sfarsit, punem...Citeste continuarea
Peltea de struguri
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere). Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama,...Citeste continuarea
Turta Dulce
Postat de: ancutsa in DulciuriSe amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, un praf de sare, mierea, se adauga si cacaoa, praful de copt, mixul de condimente si faina treptat, nu toata faina odata. Se amesteca si se...Citeste continuarea
Fursecuri mari cu cacao si fructe...
Postat de: timea in DulciuriMixam intr-un bol untul cu zaharul adaugand apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa. Acoperim vasul cu folie alimentara si tinem la frigider aprox. o ora sau si...Citeste continuarea
Clatite cu urda si marar
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriClatitele: Intr-un bol punem ouale cu putina sare, le batem spuma cu telul. Incorporam laptele, apa minerala, apoi uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, le adaugam treptat...Citeste continuarea
Pastrama din piept de pui
Postat de: ladydi in Mezel de casaSpalam pieptul de pui si daca este cu os, il dezosam. Il taiem in doua. Intr-un vas incapator punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin.Amestecam pana se dizolva sarea si...Citeste continuarea
Kaizer de casa
Postat de: ladydi in Mezel de casaSpalam pieptul de porc si il taiem bucati potrivite. Intr-un vas incapator punem apa, sarea, zaharul si mirodeniile si amestecam pana se topesc zaharul si sarea. Punem carnea in vas si dam la rece...Citeste continuarea
Biscuiti cu miere
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriIntr-un castron inalt punem zaharul si untul la temperatura camerei taiat cuburi si il mixam bine cu mixerul. Adaugam oul,esenta de vanilie si mierea si continuam sa mixam pana devine o pasta...Citeste continuarea
Macrou afumat
Postat de: costi7hector in PesteSe curata pestele, fara sa ii taiem capul. Preparam o saramura din 2 l apa si 4 linguri sare grunjoasa. Aruncam pestele in ligheanul cu apa sarata si il “uitam” acolo cateva ore,...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne
Postat de: Nadyne in Mancaruri cu carneAlegem 10-12 ardei frumosi, cat mai rotunzi. Taiem cu un cutit capacelele, scoatem semintele si spalam ardeii bine, apoi ii lasam la scurs. ...Citeste continuarea
Tort cu mere
Postat de: ella87 in TorturiSeparăm cu atenție albușurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana devin spumoase. Incepem sa adaugam zaharul putin cate putin si mixam in continuare. La final trebuie...Citeste continuarea
Gratar de pui cu sos Satay
Postat de: Zamfira in SosuriGrătarul de pui se va prepara în funcţie de varianta fiecăruia. Grătar, plită electrică, hmmm jar etc. Carnea de pui o porţionăm în bucăţi mai mici, condimentăm cu sare,...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti cu crema de...
Postat de: Ina in TorturiIntai ne ocupam de crema , pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte...Citeste continuarea
Prajitura cu fructe si nuca de cocos
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPunem fructele din compot sa se scurga, apoi le taiem bucati mai mici. Mixam untul cu zaharul si praful de sare. Adaugam si ouale si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam nuca de cocos, apoi...Citeste continuarea
Biscuiti cu dulceata
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-o craticioara punem untul taiat cubulete, apa, sarea si zaharul. Lasam craticioara pe foc mic, pana zaharul si untul se topesc. Stingem focul si lasam mixul deoparte pentru 10 minute....Citeste continuarea
Trandafiri din foietaj si mere
Postat de: CameliaComan in DulciuriSpalam cele 3 mere. Le taiem pe jumatate si le curatam de samburi. Taiem jumatatile in feliute subtiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem...Citeste continuarea
Tort cadou
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blatul de bezea mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul....Citeste continuarea