Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 20 Dec 2016 | 3979 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Desi nu mi-au placut prea mult aceste cornulete la inceput, ei bine, pe zi ce trece deveneau tot mai bune, asa ca vi le recomand cu drag. Sunt perfecte si daca tineti post si vreti ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml vin
  • 500 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde (1150 g)
  • 400 g gem de prune
  • 50 g nuca de cocos rasa
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos:

Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Gemul de prune se amesteca cu nuca de cocos rasa, dupa care se incepe formarea cornuletelor. Se intinde o foaie, cu ajutorul sucitorului, pe masa unsa cu ulei si se decupeaza un cerc cu ajutorul unei farfurii. Se imparte cercul in mai multe triunghiuri, iar la baza acestora se pune cate o jumatate de lingurita de gem de prune amestecat cu nuca de cocos. Se ruleaza triunghiul de la baza spre varf si astfel se obtine un cornulet. Se continua asa, pana cand se termina tot aluatul. Cornuletele se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor, pana cand se rumenesc frumos. Au iesit 3 tavi cu cornulete.

Cornuletele calde se dau prin zahar pudra.

Sunt mai bune dupa 2-3 zile de cand au fost preparate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

diaconta 1

29.12.2016, 21:16

cred ca au fost foarte bune.
eu am facut cornulete cu sampanie si mi-au placut

Andra_Constantinescu 1

29.12.2016, 21:51

Chiar bune, Dia! Super!

Xandrinne 1

17.01.2021, 11:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu nuca