Am primit de la buni, niste carne de curcan de curte😏 Da' tare carne mai are, fierbi la ea de îți trece pofta.
Luam carnea de curcan si o punem la fiert, luam spuma si lăsăm la foc mediu, cca. 40min.
Intr-o cratiță, punem carnea fiarta si tăiată în bucățele mai mici, o punem la prăjit în puțin ulei, să își schimbe fata, adăugăm și prazul tăiat rondele, (doar partea albă, nu si frunzele), morcovul dat prin răzătoare si ardeiul, lăsăm să se caleasca puțin, amestecam.
Orezul il dam printr-un jet de apa si il punem peste legume in oala, turnam zeama de la carne, cat să acopere, punem si delikatul.
Dam oala la cuptor,la foc mediu, după mai reducem flacăra, pentru cca. 60 min, ne mai uitam sa nu scadă zeama si completam cu apa sau zeama de la carne dacă v-a mai rămas.
Când s-a terminat de preparat, presărăm pătrunjel.