Prajitura Fulg de nea

de -Licurici- in Prajituri, 20 Dec 2016 | 11257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 galbenusuri
    • 10 linguri cu apa
    • 100 g zahar
    • 1 pliculet zahar vanillinat
    • 200 g faina
    • 1 pliculet praf de copt
  • Pentru crema:
    • 250 g margarina Rama
    • 350 ml lapte
    • 100 g nuca de cocos
    • 50 g zahar pudra cu vanilie
    • 2 linguri amidon alimentar
    • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
    • 5 albusuri
    • 150 g zahar
  • Pentru ornat:
    • nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fulg de nea:

Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri.

Se toarna intr-o tava (30x30) tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptorul preincalzit 15-20 min sau se incearca cu scobitoarea.

Pentru crema, laptele se amesteca cu nuca de cocos, zaharul pudra, esenta de vanilie si amidonul.

Se fierbe cateva minute, pana se ingroasa, amestecand continuu, apoi se lasa la racit.

Margarina se mixeaza pana se face cremoasa, apoi se adauga compozitia de cocos (racita), putin cate putin, amestecandu-se bine.

Pentru glazura, albusurile se mixeaza cu zaharul pe baie de aburi, pana se intaresc, apoi se lasa la racit.

Pentru asamblare: se pune blatul, apoi crema de cocos, glazura, iar la sfarsit, se presara nuca de cocos din belsug.

Prajitura se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fulg de nea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bulion