Un desert foarte simplu, care poate fi preparat si de un incepator in ale prajituritului....Copiii, in mod special, vor fi incantati de el.
Este "desteapta", "inteligenta" deoarece in timpul coptului, se aleg trei straturi separate...
Pentru inceput, topim untul si-l lasam la racit.
Separam ouale. Galbenusurile se mixeaza cateva minute cu zaharul, pana cand obtinem o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.
Adaugam untul topit si racit, omogenizam. Urmeaza laptele, treptat, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga lingura cu lingura in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari largi, circulare. Adaugam si faina, in ploaie, treptat si o incorporam.
Aluatul il turnam intr-o tava inalta, tapetata cu hartie de copt, pe care o introducem in cuptor, preincalzit la 150-160 grade C, unde va sta o ora sau pana cand se rumeneste frumos (aceasta prajitura se coace la foc mic).
Prajitura se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi o transferam in frigider pentru minim 3-4 ore. De dorit ar fi sa o lasati peste noapte.
Se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza cu un cutit foarte bine ascutit.
Sa aveti pofta!