Tort Padurea Neagra

de Oana in Dulciuri, 20 Dec 2016 | 17273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 8 oua intregi
  • 200 g zahar tos
  • 150 g faina alba
  • 50 g pudra de cacao
  • un varf de cutit sare
  • un plic de zahar vanilat
  • Umplutura de visine:
  • 600 gr visine sau cirese congelate, fara samburi
  • 150 ml suc de cirese sau compot
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 50 ml visinata sau lichior de visine
  • Crema de frisca:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • Decor:
  • fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra rasa
  • cirese confiate sau proaspete
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

  1. Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare

  2. Adauga apoi galbenusurile si mixeaza pana se incorporeaza

  3. Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin peste compozitie, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus

  4. Tapeteaza o forma de tort cu pereti detasabili, de 22 cm, cu ulei si pune o hartie de copt ca sa nu se lipeasca. Rastoarna compozitia si coace blatul 45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea si lasa-l apoi la racit.

  5. Intre timp prepara umplutura de visine: Pune intr-o craticioara visinele, sucul de visine, lichiorul sau visinata si zaharul. Amesteca totul si da intr-un clocot.

  6. Adauga apoi amidonul dizolvat in putin suc de visine si lasa-l pe foc mic pana se ingroasa. Lasa umplutura de visine sa se raceasca

  7. Intre timp prepara crema. Reteta originala este doar cu frisca, insa eu vreau ca tortul sa iasa mai fin, asa ca pentru crema, mixeaza mascarpone cu jumatate din zaharul pudra. Separat, mixeaza smantana pentru frisca si cand incepe sa se intareasca adauga restul de zahar pudra si vanilia. Pune apoi frisca peste mascarpone si incorporeaza bine.

  8. Pentru asamblarea tortului taie mai intai blatul in trei parti egale, pe orizontala, folosind un cutit de paine.

  9. Pune pe un platou primul blat, insiropeaza bine cu suc de visine, pune deasupra jumatate din umplutura de visine, apoi o treime din crema, deasupra vine al doilea blat, sirop si restul de visine. Pastreaza putin sirop pentru insiroparea ultimului blat. Urmeaza frisca si pune deasupra al treilea blat. Unge-l cu siropul oprit si decoreaza-l cu frisca, visine si ciocolata rasa.

  10. Lasa tortul la frigider cateva ore inainte sa il tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu spuma de ciocolata alba