Pot fi aperitive perfecte pe masa de Craciun sau chiar de revelion!
Pt aluat:
Pt. crema:
Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca, apoi se lasa sa se activeze drojdia.
Oul si albusul se bat bine si se toarna peste faina, la fel si uleiul. Cand a dospit drojdia, se toarna peste restul ingredientelor si se amesteca totul. Se adauga putin cate putin lapte, atat cat este nevoie pentru a se putea framanta un aluat moale si nelipicios.
Se lasa sa creasca in volum cca. jumatate de ora. Se ia aluatul si se imparte in trei parti. Se ia fiecare parte si se intinde in foaie dreptunghiulara, cu o grosime de cca 2-3 mm, apoi se taie in 6 fasii pe lungime, late de grosimea degetului mare.
Se iau formele de cornete, se ung cu ulei si se infasoara fiecare fasie de aluat, dinspre varf spre baza.
Se asaza pe tava de copt in picioare, se ung cu galbenusul batut si amestecat cu cele 2-3 lg lapte.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 30 minute sau pana se rumenesc frumos.
Se scot si se lasa putin sa se raceasca apoi se desprind de pe forma. La fel se procedeaza cu restul aluatului.
Crema: Se amesteca branza Fagaras cu sunca taiate bucatele, gogosarul taiat cubulete, iar maslinele feliate.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar la final se adauga pudra de chimen.
Dupa ce s-au racit cornetele, se umplu cu crema de branza si se servesc!
Pofta buna!
1
Puteti jongla cu umplutura cum preferati si cu ce aveti la indemana!