Am preparat aceasta mancare impreuna cu Meri, dar mai mult eu, ca sa stiti.
Si a iesit tare buna, chiar am primit laude de la baieti. :)
Se spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente.
Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se calesc in putin ulei din cel care au stat rosiile deshidratate ca e tare bun si aromat.
Se adauga si doi catei de usturoi dati pe razatoare.
Cand legumele incep sa se patrunda, se adauga orezul scurs, foile de dafin si apa fierbinte.
Pe parcurs, se potriveste gustul mancarii, cu sare, piper, si cimbru, iar cand orezul absoarbe aproape tot lichidul, se adauga rosiile deshidratate, taiate mai marunt si un catel de usturoi razuit, pentru un plus de aroma.
Dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul tocat.
Mancarea de orez se serveste cu zacusca incalzita in momentul servirii.
Este o mancare de post foarte la indemana, gustoasa si satioasa.
1
Se mai poate adauga si putin marar verde, tocat marunt.
2
Foile de dafin se inlatura dupa 15 minute de fierbere, pentru a nu deveni amare.