Supa din carne de strut

de Panacris in Supe/Ciorbe, 20 Dec 2016 | 4813 vizualizari

 

Hai că v-am pus pe gânduri! ;) Medicul de familie ne-a recomandat să consumăm carne de struț, când ne-a citit rezultatele analizelor, vizând colesterolul, trigliceridele și ..... Am râs la momentul respectiv, de unde să cumpăr carne de struț??? Ei și zilele trecute am tot văzut că s-a pornit o campanie cu carne de struț. Am contact o prietenă ce mi-a oferit un voucher și am pornit comanda. După ceva încurcături, a ajuns și carnea acasă ;) No acum, cum să fac să nu observe Zmeii ce pun la  cale ;) Așa că în una din zilele când au fost plecați la treburile lor, am pornit “butoanele” :D. Sincer am fost tare încântată ;) Până la urmă le-a plăcut și lor ;) Dar acum, sper să nu devină obișnuiță, că totuși e cam „pipărat” prețul. Ei, dar de sărbători putem veni cu altceva decât tradiționalul porc sau vită ;)
Vă aduc în atenție două dintre cele trei rețete preparate din carnea de struț, că ficatul s-a evaporat înainte să pot face câteva poze de prezentare ;) Urmează data viitoare.
"Gatul strutului este unul lung, mai gros la baza si se subtiaza spre cap. Bucati de gat cu os cu lungime de 3-5 cm si aproximativ 5-12 cm diametru, ideale pentru ciorbe, rasol, Osso buco." sursa https://www.struti.ro/gat
Rețeta pentru supa din carnea de struț
P.S. Nu prea am poze intermediare ;) Totul a fost pe repede înainte ;) Dar sigur voi repeta supa ;) 
 

 

INGREDIENTE

  • cca. 500 g gât de struț 
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 2-3 bucăți morcovi 
  • ½ bucată gulie 
  • ½ bucată păstârnac 
  • ½ bucată telină rădăcina 
  • 1 lingură sare de mare 
  • cca. 300 g tăiței de casă 
  • ½ legătură pătrunjel verde .
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din carne de strut:

Carnea de struț se pune la fiert în oala minune sau aparatul de gătit CrockPot, cu apă rece, cca. 1 oră, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și mărunțite. Se asezonează de sare și se mai lasă la fiert cca. 60  min la foc mic. Spre finalul fierberii, se adaugă tăițeii, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mediu.

Supa se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel verde tocat mărunt.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din carne de strut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de chiftele cu cartofi