Hai că v-am pus pe gânduri! ;) Medicul de familie ne-a recomandat să consumăm carne de struț, când ne-a citit rezultatele analizelor, vizând colesterolul, trigliceridele și ..... Am râs la momentul respectiv, de unde să cumpăr carne de struț??? Ei și zilele trecute am tot văzut că s-a pornit o campanie cu carne de struț. Am contact o prietenă ce mi-a oferit un voucher și am pornit comanda. După ceva încurcături, a ajuns și carnea acasă ;) No acum, cum să fac să nu observe Zmeii ce pun la cale ;) Așa că în una din zilele când au fost plecați la treburile lor, am pornit “butoanele” :D. Sincer am fost tare încântată ;) Până la urmă le-a plăcut și lor ;) Dar acum, sper să nu devină obișnuiță, că totuși e cam „pipărat” prețul. Ei, dar de sărbători putem veni cu altceva decât tradiționalul porc sau vită ;)
Vă aduc în atenție două dintre cele trei rețete preparate din carnea de struț, că ficatul s-a evaporat înainte să pot face câteva poze de prezentare ;) Urmează data viitoare.
"Gatul strutului este unul lung, mai gros la baza si se subtiaza spre cap. Bucati de gat cu os cu lungime de 3-5 cm si aproximativ 5-12 cm diametru, ideale pentru ciorbe, rasol, Osso buco." sursa https://www.struti.ro/gat
Rețeta pentru supa din carnea de struț
P.S. Nu prea am poze intermediare ;) Totul a fost pe repede înainte ;) Dar sigur voi repeta supa ;)
Carnea de struț se pune la fiert în oala minune sau aparatul de gătit CrockPot, cu apă rece, cca. 1 oră, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și mărunțite. Se asezonează de sare și se mai lasă la fiert cca. 60 min la foc mic. Spre finalul fierberii, se adaugă tăițeii, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mediu.
Supa se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Spor și poftă bună!