Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se taie cartofii mai mari in sferturi, iar cei mici in jumatati. Se presara condimentele deasupra, se stropesc cu ulei si se transfera pe o tava pentru cuptor. Se coc 20 de minute, pana devin crocanti.
Intre timp, se amesteca untul cu salota tocata, mustarul, usturoiul pisat, sare, piper, patrunjelul tocat, prosciutto tocat si sucul de lamaie.
Se taie sfeclele in sferturi si se amesteca cu otet balsamic, sare, piper si ulei de masline.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie non-aderenta, la foc mediu.
Se presara bucatile de peste cu sare si piper si se tranfera in tigaie. Se gatesc 3 minute, se intorc si se ung cu untul aromatizat, pe toata suprafata expusa. Se mai lasa 2-3 minute si se transfera pe farfurii.
Se servesc cu salata de sfecla, mesclun si cartofii crocanti.