Medicul de familie ne-a recomandat să consumăm carne de struț, când ne-a citit rezultatele analizelor, vizând colesterolul, trigliceridele și ..... Am râs la momentul respectiv, de unde să cumpăr struț??? Ei și zilele trecute am tot văzut că s-a pornit o campanie cu carne de struț. Am contact o prietenă ce mi-a oferit un voucher și am pornit comanda. După ceva încurcături a ajuns și carnea acasă ;) No acum cum să fac să nu observe Zmeii ce pun la cale ;) Așa că în una din zilele când au fost plecați la treburile lor, am pornit “butoanele” :D. Sincer am fost tare încântată ;) Până la urmă le-a plăcut și lor ;) Dar acum, sper să nu devină obișnuiță, că totuși e cam „pipărat” prețul. Ei, dar de sărbători putem veni cu altceva decât tradiționalul porc sau vită ;)
“Bucatile de Drum provin din partea inferioara a pulpei strutului si sunt cel mai putin fragede. Sunt potrivite pentru preparare (gatire) indelungata, taiate in bucati mici, pentru tocanite si gulasuri. Potrivit si pentru preparare la cuptor, excelent atunci cand este afumat. Greutate medie per bucata 650 grame. Pachetele sunt preambalate si pot contine mai multe bucati.
Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carnea de vita. Cu o medie de 30 grame de proteine per portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa. Daca vei gusta carnea noastra de strut, vei intelege de ce din ce in ce mai multi oameni o prefera.”
Sursa: https://www.struti.ro/drum-2
Sosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează.
Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se completează cu bere, se condimentează cu mirodeniile de mai sus, se acoperă, apoi se lasă la rece cca. 2 ore sau mai bine până a doua zi.
Carnea condimentată se scoate din baiț, se scurge, apoi se pune la gătit într-un vas termorezistent la cuptor la foc mic, cca. 100 grade, cca. 180 minute.
Fripura se servește caldă sau chiar rece cu garniturile preferate.
Spor și poftă bună.