Ficat de porc in stil italian cu piure de conopida cu bacon si branza afumata

de Satisfyyourcravings in Porc, 20 Dec 2016 | 2442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ficat de porc
  • 1 catel de usturoi, feliat
  • 2 linguri malai
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ardei rosu, taiat fasii
  • 1 ardei galben, taiat fasii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de ulei
  • 400 grame rosii in bulion, tocate
  • Pentru piure:
  • 1 conopida
  • 2 linguri creme fraiche
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 1/4 lingurita pudra de usturoi
  • 4 fasii bacon
  • 100 grame branza afumata rasa (eu am folosita scamorza)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc in stil italian cu piure de conopida cu bacon si branza afumata:

Se spala ficatul bine si se transfera intr-un vas adanc. Se acopera cu apa si se lasa cateva ore, schimband apa frecvent, pana cand aceasta nu mai devine rosie. 

Se amesteca malaiul cu Parmezanul ras intr-o farfurie, nu foarte adanca.

Se taie ficatul fasii care se dau prin mixul obtinut anterior, apoi se prajesc in putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu, cateva minute. Se adauga restul ide ngrediente si se lasa sa fiarba 5 minute. 

Se fierbe conopida, desfacuta in bucati mici, cateva minute, pana devine frageda. Se prajeste baconul pana devine crocant, apoi se farama in bucati mici. 

Se transfera conopida in vasul unui blender si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin baconul, pana devine un piure omogen. Se adauga baconul si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc in stil italian cu piure de conopida cu bacon si branza afumata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

diaconta 1

20.12.2016, 17:11

ce reteta interesanta

portiadelumina 1

20.12.2016, 17:35

Foarte mulţi se feresc de ficatul de porc, mie însă mi se pare o delicatesă, şi culmea, e foarte ieftin în comparaţie cu ceafa ori chiar cu pulpa. Faină combinaţie!

Rahela Velicu 1

20.12.2016, 22:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor