Ieri, toata ziua am facut torturi si prajituri, pentru altii :D, dar printre ele am facut ceva rapid si pentru noi, din albusurile stranse prin congelator!
Pt. blat:
Pt. crema:
Mai este nevoie de:
Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se pune pe un platou si, asa fierbinte, se unge cu crema nutella. In timp ce se raceste blatul, se pregateste crema.
Crema: Mascarpone se mixeaza impreuna cu crema de vanilie. Separat se bate frisca, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone cu vanilie. Se va obtine o crema pufoasa, aromata.
Se unge toata suprafata blatului cu crema, iar deasupra se rade ciocolata amaruie.
Se poate portiona ca atare sau daca preferati o prajitura mai inalta, se taie blatul in doua si se suprapun.
Pofta buna!
1
Daca nu aveti crema de vanilie, se poate prepara un plic de praf de budinca conform instructiunilor, doar cantitatea de lapte va fi mai mica.