Bunatati pentru colindatori
Am aceasta reteta de la cineva. Au iesit foarte bune briosele, numai ca ies cam multe, dar daca le pregatiti pentru colindatori sunt perfecte.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare.
Zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc pana cand se topeste zaharul, apoi aceasta compozitie se toarna peste oua. Se adauga untul topit, esentele de rom si vanilie, cacaua, faina si praful de copt stins cu otet. Se mixeaza totul pana la omogenizare, apoi se adauga bananele zdrobite si se amesteca.
Aluatul se toarna in forme unse cu unt si se introduc la cuptor pana cand briosele trec de testul scobitorii.
Se pot servi cu ciocolata topita pe deasupra si cu feliute de banana.
Gustul bananelor nu prea s-a simtit, insa se pot pune mai multe banane in aluat pentru un gust mai intens, dar automat vor iesi mai multe briose.