Bougatsa

de katty in Dulciuri, 21 Dec 2016 | 3572 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
Oare colindatorii se supara daca le dau cate o portie din delicioasa placinta greceasca?

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta subtiri
  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • esenta de vanilie
  • 50 gr unt + pentru uns foile
  • zahar pudra si scortisoara pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bougatsa:

Punem laptele la foc. Frecam ouale intregi cu zaharul, pana se albesc, apoi adaugam faina si amestecam, turnand cate putin lapte rece pana se omogenizeaza bine si nu mai sunt cocoloase. Turnam incet amestecul peste lapte si amestecam continuu pana crema se leaga. Dam crema jos, punem esenta de vanilie si untul, omogenizam si lasam crema sa se raceasca. Ungem o tava cu unt si punem prima foaie de placinta, pe care o ungem generos cu unt topit. Repetam operatiunea de inca 2 ori, turnam crema, apoi pe rand, restul de 3 foi, unse  fiecare, in parte, cu unt. Dam tava la cuptor, la foc iute,  pana se rumeneste frumos. Servim placinta calda, presarata cu zahar pudra si scortisoara, langa o cafea greceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere