Iepure cacciatore

de katty in Iepure, 21 Dec 2016 | 5722 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 ceapa
  • 700 gr ciuperci proaspete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 2-3 foi de dafin
  • 400 ml vin rosu
  • piper boabe
  • cimbru uscat
  • 200 ml pasta de rosii
  • 150 gr masline
  • oregano uscat
  • rozmarin uscat
  • patrunjel verde pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cacciatore:

Transam iepurele spalat, in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece pana a doua zi. Scurgem bine bucatile de carne si le punem la rumenit in uleiul de masine incins. Scoatem carnea pe o farfurie si calim ceapa tocata fin, apoi adaugam rondelele de morcov. Aducem inapoi carnea de iepure si stingem cu vinul. Acoperim vasul cu un capac si il fierbem la foc mic sau il dam la cuptor, pana zeama scade mai mult de jumatate si carnea se inmoaie. Adaugam ciupercile spalate si scurse, pasta de rosii, maslinele, oregano, rozmarinul, sare si dam la cuptor pana sosul se ingroasa. Servim presarat cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cacciatore" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure cu usturoi verde